- Rabarbarų lapkočius nuplaukite, nulupkite odelę ir supjaustykite apysmulkiais gabalėliais.
- Braškes nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite į kelias dalis.
- Supjaustytus rabarbarus ir braškes sudėkite į vieną indą, užpilkite cukrumi. Jei turite galimybę, cukrų rinkitės skirtą ruošti uogienėms.
- Palikite pastovėti kelias valandas (arba per naktį), kol išsiskirs sulčių.
- Rabarbarų ir braškių masę išmaišykite ir suberkite į puodą. Įmeskite keletą mėtų lapelių (nepadauginkite!). Virkite apie 15–20 min.
- Dar karštą uogienę sukrėskite į stiklainiukus. Laikykite šaldytuve.
1. Uogas nuplaukite, pašalinkite lapelius ir kotelius. Stambias uogas supjaustykite arba sutrinkite.
2. Į prikaistuvį suberkite uogas, cukrų uogienėms. Supilkite citrinos sultis, įdėkite citrinos žievelė ir mėtų lapelius. Užvirkite ir 2–5 minutes kaitinkite ant lėtos ugnies.
3. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir atsargiai nugriebkite putas. Išpilstykite į šiltus sterilius stiklainius. Laikykite vėsioje vietoje.
Receptas DANSUKKER
- Uogas trumpam pamerkite į šaltą vandnį, švariai nuplaukite, suberkite į sietelį ir palikite apdžiūti.
- Nuo uogų nuskabykite žiedsosčius. Šį darbą labai palengvina specialus nerūdijančio plieno įrankis.
- Paruoštas uogas sudėkite į puodą, kuriame bus verdama uogienė, apibarstykite cukrumi, uždenkite ir palikite vėsioje vietoje visai nakčiai.
- Puodą su uogomis užkaiskite, maišydami užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, nugraibydami putas. Kai putos nebesklis į kraštus ir kaupsis tik puodo viduryje, uogienė jau gatava.
- Prieš nukeliant nuo ugnies įberkite citrinų rūgšties, gerai išmaišykite ir supilstykite į paruoštus stiklainius.
1. Pirmiausia, iš arbūzo išimkite sėklas ir pertrinkite jį per sietelį.
2. Paruoškite ir braškes, pašalindami jų kotelius.
3. Abu ingredientus sudėkite į puodą, supilkite citrinos sultis ir suberkite cukrų. Viską sutrynę trintuvu, virkite apie 6 minutes, kol uogienė sutirštės.
4. Nugriebę nuo viršaus susidariusias putas, supilkite uogienę į sandarius stiklainius ir, atvėsinę, mėgaukitės.
1. Labai kruopščiai nuplaukite arbūzą ir atpjaukite jums reikiamo dydžio gabalą. Supjaustykite jį 1,5-2 cm storio trikampėmis riekelėmis (žievę palikite).
2. Į indus ar indą, kur marinuosite arbūzą, sudėkite krapus, česnakus, lauro lapus, papriką. Ant viršaus suguldykite arbūzo riekeles.
3. Vidutinio dydžio puode sumaišykite vandenį, actą, druską, cukrų, suberkite pipirus. Užkaiskite ir kaitinkite, kol druska ir cukrus ištirps. Užpilkite gautą skystį ant arbūzų. Jei marinuojate viename dideliame inde, galite ant viršaus dėti dubenėlį su svoriu, kad kiek paslėgtų arbūzus.
4. Leiskite visiškai atvėsti ir dėkite į šaldytuvą. Arbūzai bus tinkami valgyti jau po paros, tačiau geriausia leisti jiems taip pastovėti 3-4 dienas.
Nulupkite ir supjaustykite rabarbarus. Paprikas perpjaukite išilgai perpus, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną, česnakus ir imbierą. Viską sudėkite į puodą. Ant vidutinės ugnies kaitinkite apie 30 min. Karštą išpilstykite į švarius stiklainius, sandariai uždarykite.
- Nulupkite rabarbarus ir supjaustykite juos mažais kubeliais.
- Įberkite imbiero miltelių arba įdėkite mažais gabalėliais supjaustytų šviežių imbierų.
- Iš apelsino išspauskite visas sultis ir kartu su cukrumi, žaliaisiais pipirais ir aitriosiomis paprikomis sudėkite į puodą, pavirkite.
- Sudėkite rabarbarus ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30–40 min.
„Santa Maria“ receptas.