Pistacijų pesto – rafinuotas padažas, pagardinantis bet kokį patiekalą

Kai kalbama apie gurmanišką maistą, dažnai įsivaizduojame brangias ir išskirtines sudedamąsias dalis. Tačiau kartais net ir paprasti, kasdieniai produktai gali nustebinti netikėtomis kulinarinėmis galimybėmis. Vienas iš tokių lobių yra pistacijos, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.
Pistacijų  pesto padažas
Pistacijų pesto padažas / 123RF.com nuotr.

Šį kartą ekspertai siūlo iš sūdytų pistacijų pasigaminti išskirtinį pesto, kuris puikiai tiks makaronų patiekalams, salotoms, apkepams arba tarnaus kaip skanus užtepas.

Ingredientai

  • ⅓ puodelio lukštentų sūdytų pistacijų
  • 3 puodeliai šviežių bazilikų
  • ½ puodelio tarkuoto parmezano
  • 3 skiltelės česnako
  • ½ šaukštelio pipirų
  • ½ puodelio ypač tyro alyvuogių aliejaus.

Kaip gaminti?

  1. Maisto smulkintuve arba blenderyje sutrinkite bazilikus, parmezaną, pistacijas, česnaką, druską ir pipirus.
  2. Vis dar maišydami, lėtai supilkite aliejų.
  3. Sustabdykite, nuvalykite indo šonus ir vėl pulsuokite, kol mišinys taps vientisas.
  4. Laikykite šaldytuve sandariame inde iki 3 dienų arba užšaldykite iki 3 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis