Susidoroti su arbūzu, ypač jei jis itin didelis, reikia šiokio tokio miklumo. O be miklumo, jums prireiks dar ir didelio gero peilio (daugeliu atvejų) bei stabilaus paviršiaus, kad niekas nenukristų, nenusprūstų, ir jūs, ir arbūzas liktumėte sveiki.
Filmuke, kurį žemiau pamatysite, pademonstruoti 9 arbūzo pjaustymo būdai, kiekvienas jų turi savo privalumų.
Pirmuoju būdu supjaustysite arbūzą patogiomis trikampėmis porcijomis, antruoju – kubeliais, į kuriuos patogu smeigti šakute, trečiuoju – valgymui rankomis patogiais gabaliukais su žievės dalimi (žievė ir leis patogiai jį laikyti). Supjausčius ketvirtuoju ir penktuoju būdais, valgydami arbūzo gabaliuką laikysite jį už įsmeigto medinio pagaliuko (labai patogu taip patiekti svečiams). Šeštasis būdas iš jūsų net nepareikalaus turėti peilio (apie estetinę šio valgymo būdo pusę – atskira kalba). Septintasis būdas jūsų draugus gali trumpam įtikinti, kad esate arbūzo lupimo burtininkas (ar prajuokins mažus vaikus). Aštuntasis ir devintasis būdai demonstruoja, kokius dar įrankius, be peilio, galima pasitelkti. Rinkitės, kaip labiausiai patinka, ir – skanių, sultingų arbūzų!
Receptų su arbūzais rinkinį rasite ČIA