Pirmieji jį įvertinti galėjo atidarymo vakaro svečiai, kuriems prisistatė ne tik naujosios vietos savininkai, bet ir virtuvės orkestrui diriguosiantis šefas.
„Daugeliui savininkų naujas restoranas yra tarsi kūdikis, tačiau mums tai brandus jaunuolis, kuriam pavyko baigti prestižinį universitetą“, – atidarymo vakare juokavo „Nüman“ šeimininkai Tadas ir Gitana Survilai, restoranų versle besisukantys beveik 10 metų. Jie teigė svajoję apie restoraną, kuris žadintų pojūčius, keltų emocijas, kur vakarienės įspūdžiai išliktų ilgam.
Kviestiniai vakaro svečiai buvo pasitikti išskirtiniais patiekalais, kuriuos pristatė „Michelin“ žvaigždutėmis pažymėtų garsiausių pasaulio virtuvių „absolventas“ Matas Paulinas. Tiesą, tą vakarą pristatyta tik dalis degustacinio valgiaraščio užkandžių, pavyzdžiui, bulvių traškučiai ir krapų majonezas, rūkytas ir džiovintas burokas su eglės spyglių aliejumi ir čiobreliu, austrė su raugintų kriaušių „ponzu“ bei topinambų ledai, obuolių sniegas, rožių želė ir graikiniai riešutai.
Pasak savininkų ir šefo, „Nüman“ valgiaraštis bus harmoningas, skandinaviškai estetiškas ir sveikas – jame atsispindės ne tik sezoniškumas, bet ir viso pasaulio skoniai. „Mūsų restorane nėra jokios butaforijos: nėra neprofesionalių darbuotojų, nenaudojamos sintetinės medžiagos ar pigūs maisto produktai“, – tikino G.Survilienė.
Restorano, kuriam artimos fine cuisine vertybės, virtuvei vadovausiantis M.Paulinas gali išvardyti ne vieną prestižinį restoraną, kuriame darbavosi, tačiau vienas jų vis tik yra svarbiausias: „Turėjau daug mokytojų, tačiau skandinaviškasis etalonas – restoranas „Noma“ Kopenhagoje – tapo mano meilės šiaurietiškai virtuvei priežastimi. Ironiška, tačiau prireikė apkeliauti visą pasaulį, kad pagaliau atsidurčiau Kaune.“
Šefas prisipažino, jog svarbiausia taisyklė, kuria jis vadovaujasi virtuvėje – geras maistas neįmanomas be gerų produktų. „Meilė maistui ir matematiškas tikslumas – tai sinergija, kurią pasitelkiu ruošdamas kiekvieną patiekalą. Aš noriu pakeisti vartojimo kultūrą,“ – plačių užmojų neslepia „Nüman“ kūrybos virtuvėje variklis.
Pasakodamas apie savo ankstesnes patirtis M.Paulinas neslėpė, kad darbas „Michelin“ žvaigždutėmis pasipuošusiuose restoranuose reikalauja visiško atsidavimo: „Monake daugiausia „Michelin“ žvaigždučių turintis virėjas Joelis Robuchonas išmokė, kad kultūrų sandūris yra privalomas siekiant išskirtinių rezultatų, Danijoje prisidėjau prie knygos išleidimo, Osle toliau tyrinėjau japonišką virtuvę, Kopenhagoje, prie „Noma“ restorano, kuriame tuo metu dirbau, miegojau automobiliuose, dirbdavau su sulaužyta ranka ir miegodavau po 4–5 valandas per parą. Ir tai buvo puiku!“