Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plovas su džiovintais vaisiais

Galima išgirsti ne vieną komentarą, koks yra tikras plovas ir ko plovu negalima vadinti. Bėda tik ta, jog vertinimai, koks yra autentiškas plovas, neretai išsiskiria. Galbūt nesukime šįsyk dėl to galvos ir šį ryžių patiekalą su vaisiais vadinkime plovu, jei patinka, desertiniu.
Vaisinis ryžių plovas
Vaisinis ryžių plovas / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g ryžių;
  • 100 ml liesesnės grietinėlės;
  • žiupsnis cukraus;
  • saujelė migdolų drožlių ar lazdelių;
  • saujelė razinų (galima maišyti poros rūšių);
  • kelios džiovintis slyvos;
  • keli džiovinti persikai;
  • medaus (pagal skonį).

Gaminimas:

1. Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie gražiai apskrus, supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių. Jei bus per mažai skysčio, papildomai įpilkite šiek tiek vandens.

2. Kitoje keptuvėje be riebalų pakepkite truputį cukraus, migdolų drožlių, suberkite saują vandenyje mirkytų razinų, keletą smulkintų džiovintų slyvų, persikų.

3. Viską pakaitinkite, tada įmaišykite keptus ryžius ir pagal skonį pagardinkite medumi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito