Ingredientai (3–4 asm.):
- 400 g avienos arba jautienos;
- 0,5 stiklinės žaliųjų lęšių, kurių nereikia mirkyti prieš verdant;
- 1 didelis svogūnas;
- 2 morkos;
- 2 bulvės;
- šviežių čiobrelių šakelė;
- 1 lauro lapas;
- 1 arbat. šaukšt. kmyninio kumino sėklų, pagrūstų prieskonių grūstuvėje;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 3 skiltelės česnako;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1,5 l sultinio arba vandens.
Gaminimas:
1. Pasiruoškite ingredientus: mėsą supjaustykite nedideliais kubeliais, morkas, svogūnus ir bulves nulupkite, taip pat supjustykite kubeliais. Lęšius perplaukite po tekančiu vandeniu.
2. Nemažame storadugniame puode ant vidutinės kaitros įkaitinkite sviestą bei aliejų. Suberkite svogūnus, maišydami pakepinkite, kol taps permatomi, tačiau neleiskite skrusti. Suberkite morkas bei nesmulkintas česnako skilteles, porą minučių pakepinkite, kad šios daržovės kiek karamelizuotųsi.
3. Suberkite į puodą ir mėsos kubelius, maišydami pakepinkite, kad mėsa vos vos paskrustų, tada dėkite čiobrelių šakelę, lauro lapą, berkite druską, pipirus, kuminą, suberkite ir lęšius bei viską pamaišydami pakepinkite, kol pakvips kuminas. Tuomet supilkite sultinį ar vandenį, leiskite užvirti, o tada sumažinkite kaitrą iki kiek mažesnės, nei vidutinė, uždenkite puodą ir leiskite sriubai virti 25 min.
5. Atidenkite puodą, paragaukite, ar netrūksta skonio, suberkite bulvių kubelius, vėl leiskite užvirti, uždenkite ir virkite dar 15 min. arba kol bulvės bei lęšiai bus išvirę.
6. Leiskite sriubai kelias minutes ramiai pastovėti, o tada išgriebkite čiobrelio šakelę, lauro lapą, pilstykite į lėkštes ir tiekite. Jei norite, valgykite su grietine, užkąsdami duona, tačiau šie priedai nėra būtini, pati sriuba yra turtingo skonio.