Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pomidorų, agurkų ir avokado salotos, skanios ir vienos, ir kaip garnyras

Agurkai ir pomidorai – tikras klasikinis lietuviškų vasaros salotų derinys. Jei prie šio derinio dar priderinsit avokadą, šiek tiek raudonojo svogūno ir trupintos fetos, patiekalas šaus į naujas skonio aukštumas. Visai tikėtina, kad tokias gaminsit vėl ir vėl!
Daržovių salotos, patiekiamos su vištiena
Daržovių salotos, patiekiamos su vištiena / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 0,5 mažo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
  • 1 agurkas, perpjautas horizontaliai pusiau, o tada supjaustytas pusgriežinėliais;
  • 3-4 nemaži pomidorai, supjaustyti nemažais kubeliais;
  • 2 avokadai, prinokę, bet standūs, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
  • 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
  • ryšelis šviežių kalendrų arba krapų, sukapotų.

padažui:

  • 3 šaukštai paprastos ar žaliosios citrinos (laimo) sulčių;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukšteliai skysto medaus;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Suberkite supjaustytus svogūnus į nedidelį dubenėlį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite juos taip, kol paruošite kitus ingredientus.

2. Į nedidelį stiklainėlį supilkite ir suberkite visus padažui skirtus ingredientus, užsukite dangteliu ir gerai suplakite.

3. Visas daržoves, taip pat ir nusunktus svogūnus, suberkite į didelį dubenį, užpilkite padažą, išmaišykite, tuomet berkite fetą, žalumynus, darsyk švelniai pamaišykite ir galite tiekti. Jei valgysite vėliau ar salotų liko, laikykite jas šaldytuve, uždengtame inde.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas