Ingredientai:
- 0,5 mažo svogūno, supjaustyto plonais pusžiedžiais;
- 1 agurkas, perpjautas horizontaliai pusiau, o tada supjaustytas pusgriežinėliais;
- 3-4 nemaži pomidorai, supjaustyti nemažais kubeliais;
- 2 avokadai, prinokę, bet standūs, nulupti ir supjaustyti kubeliais;
- 100 g fetos sūrio, stambiai sutrupinto;
- ryšelis šviežių kalendrų arba krapų, sukapotų.
padažui:
- 3 šaukštai paprastos ar žaliosios citrinos (laimo) sulčių;
- 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukšteliai skysto medaus;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Suberkite supjaustytus svogūnus į nedidelį dubenėlį ir užpilkite šaltu vandeniu. Palikite juos taip, kol paruošite kitus ingredientus.
2. Į nedidelį stiklainėlį supilkite ir suberkite visus padažui skirtus ingredientus, užsukite dangteliu ir gerai suplakite.
3. Visas daržoves, taip pat ir nusunktus svogūnus, suberkite į didelį dubenį, užpilkite padažą, išmaišykite, tuomet berkite fetą, žalumynus, darsyk švelniai pamaišykite ir galite tiekti. Jei valgysite vėliau ar salotų liko, laikykite jas šaldytuve, uždengtame inde.