Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pomidorų sriuba su burata – ar gali būti skaniau?

„Su rudeniu į namus grįžta sriubos. O jeigu turite daug pomidorų, išsivirkite sriubą su jais“, – sako tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.
Pomidorų sriuba su burata
Pomidorų sriuba su burata / Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

2 šaukštų sviesto,

po 1 šaukštą smulkinto baziliko,

čiobrelio,

raudonėlio,

rozmarino,

5 skiltelių česnako,

2 didelių morkų,

1 svogūno,

3 šaukštų pomidorų pastos,

1 šaukšto miltų,

2 l sultinio,

1 kg pomidorų,

1 šaukšto raudonojo vyno acto,

buratos sūrio.

Odetos Kudopečkienės nuotr./Pomidorų sriuba su burata
Odetos Kudopečkienės nuotr./Pomidorų sriuba su burata

Kaip gaminti:

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintas žoleles, česnakus.
  2. Pakepinkite, kol pasklis česnakų aromatas.
  3. Sudėkite smulkintus svogūnus, morkas, kubeliais pjaustytus pomidorus ir pakepinkite, kol suminkštės daržovės.
  4. Sudėkite pastą, berkite miltus ir sumaišykite, kol paruošite kreminę masę.
  5. Supilkite sultinį ir maišykite. Užvirkite ir pavirkite kelias minutes.
  6. Supilkite actą ir virkite 20 min. Sutrinkite trintuvu.
  7. Į dubenėlius pilkite sriubą ir įdėkite po puselę buratos sūrio.

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?