Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Pomidorų vilionės: 15 receptų startui – nuo užkandžių iki rimtųjų patiekalų

Tradiciškai lietuviškais pomidorais mėgaujamės kiek vėliau, tačiau šiemet ir jie jau suskubo rausti ir šokti į mūsų lėkštes. O turint galvoje kone begalinę jų įvairovę, akivaizdu, jog vieno recepto čia neužteks. Startuokime su laiko patikrintais patiekalais – užkandžiais, salotomis, troškiniais, o vėliau ateis metas ir įdomybėms.
Salotos su vynuoginiais pomidorais
Salotos su vynuoginiais pomidorais / Vida Press nuotr.
Pomidorų, mozzarellos ir bazilikų salotos
Receptas: Pomidorų ir bazilikų salotos su mocarela
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 38
Receptas
Ingredientai
Mocarelos sūris: 300.00 g
Pomidorai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bazilikai: 1.00 vnt. (ryšulėlio)
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Balzaminis actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, sudėkite į indą kartu su bazilikais (jei bazilikų lapeliai dideli, tai jie šiek tiek suplėšomi), pagardinkite druska, pipirais, aliejumi ir balzaminiu actu, viską gerai išmaišykite.
  2. Pomidorus su bazilikais dėkite į lėkštę ir ant jų dėkite suplėšytus mocarelos gabalėlius ir susmulkintus džiovintus pomidorus.
Šiek tiek apie mocarelą
  • Pirkite sūrį, kuris yra skystyje – jo kokybė bus daug geresnė;
  • Mocarelos sūris turi būti švelnus ir minkštas (paspauskite sūrį pakuotėje – jei jis lengvai spaudžiasi, yra minkštas, reiškia yra ir geros kokybės);
  •  Mocarelos niekada nepjaustykite peiliu – plėšykite rankomis.
 
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
Receptas: Šviežios brokolių ir pomidorų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 50
Receptas
Ingredientai
Brokoliniai kopūstai: 400.00 g (žiedų)
Pomidorai: 100.00 g (vyšninių)
Aliejus: 1.00 st. (¼ - padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. sulčių ir žiupsnelis žievelės - padažui)
Kokosas: 1.00 valg. š. (aliejaus arba kokoso žiedų padažo salotoms - padažui)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. (Dižono - padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - padažui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (smulkintų - padažui)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (smulkinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite brokolius ir vyšninius pomidoriukus ir sumaišykite dubenyje.
  2. Atskirame inde sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir citrinos žievelę. Įmaišykite du arbatinius šaukštelius dižono garstyčių, kokoso aliejaus, pipirų ir druskos. Gerai išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Užpilkite padažą ant brokolių ir pomidoriukų, gerai išmaišykite ir palikite salotas šaldytuve gerai valandai.
  4. Prieš valgydami užberkite smulkintų riešutų ir šviežio baziliko.
Suskleisti
Pomidorų ir avokadų salotos
Receptas: Pomidorų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 105
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 puodelis (vyšniniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 arbat. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Suskleisti
Pomidorų salsa
Receptas: Vasariška pomidorų salsa
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt.
Paprikos: 3.00 riekės ((po tris riekeles raudonosios ir žaliosios paprikos))
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. ((reikės pusės))
Agurkai: 1.00 vnt. ((trumpavaisis))
Jelapenai: 5.00 riekės ((marinuoti))
Kalendros: 1.00 sauja
Žalioji citrina: 1.00 vnt. ((reikės sulčių))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pomidorus perpjaukite pusiau, išskobkite visas sėklytes – jų neprireiks. Likusią pomidoro dalį supjaustykite smulkiai kubeliais.
  2. Raudoną ir žalią paprikas, svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite smulkiai kvadratėliais ir sumaišykite su pomidorais.
  3. Į daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, užpilkite išspaustas laimo sultis ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite ir patiekite iš karto arba sudėkite į sandarų stiklainėlį ir laikykite, kol prireiks.

Rekomenduoju salsą patiekti iš karto pagaminus, kadangi tuomet visos daržovės išlaiko gražią spalvą ir formą. Šaldytuve galite laikyti iki 3 dienų. Atkreipkite dėmesį, kad kaip ir pastovėjusios salotos, taip ir salsa pradeda tapti vandeninga – daržovės ima leisti savo sultis.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob
Receptas: Uzbekiškos pomidorų salotos šakarob
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 6.00 vnt. (prinokę)
Kalendros: 1.00 sauja (arba baziliko)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (grūstų; pagal skonį)
Druska: 0.25 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š. (maltų)
Granatas: 1.00 vnt. (sėklų)
Kaip gaminti

1. Iš granato išlukštenkite sėklas. Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir „nugesinkite“ – pamerkite į šaltą sūdytą vandenį.

2. Supjaustykite pomidorus griežinėliais. Įdėkite smulkintos kalendros arba baziliko, pipirų, maltos kalendros, druskos.

3. Nusausinkite svogūnus, uždengę dubenį lengvai pakratykite (kad griežinėliai iširtų) ir sudėkite į pomidorus. Saujoje virš pomidorų išspauskite dalį granatų sėklų ir kartu su likusiomis sėklomis sudėkite į pomidorus. Išmaišykite.

Šios salotos patiekiamos prie plovo, šašlykų, mėsos patiekalų. Ir žinokite paslaptį – skystis, kuris lieka suvalgius salotas, irgi labai skanus.

Suskleisti
Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu
Receptas: Skrebučiai su vyšniniais pomidorais ir naminiu sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g (riebaus, iš ožkų, avies ar karvės pieno; užtepui)
Žolelės: 1.00 sauja (smulkiai sukapotų prieskoninių, pvz., laiškinių česnakų, čiobrelių, šalavijų ar petražolių; apie šaukštą pasilikit užtepui, likusias naudokit kepdami pomidorus)
Česnakai: 6.00 skiltelės (3 smulkintos užtepui, 2, pjaustytos riekelėmis, pomidorams, 1 skrebučiams)
Druska: 0.50 arbat. š. (užtepui ir pomidorams)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (užtepui ir pomidorams)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (pomidorams)
Duona: 4.00 riekės
Kaip gaminti

Todėl pernelyg nesukit galvos ir imkit karvės pieno jogurtą. Pagal receptą buvo ožkos.

Naivu tikėtis gauti varškę užšaldžius kefyrą, tai lygiai taip pat ir čia – naivoka tikėtis gauti sūrį, per naktį nuvarvinus jogurtą. Šiuo atveju gaunam lengvai tepamą užtepą, kurį pagardinam įvairiom šviežiom žolėm. Ir tai yra skanu, nes... visi patiekalai pagal Deivido receptus yra skanūs.

1. Į kiaurasamtį įtieskite kelis kartus sulankstytos marlės, sukrėskite jogurtą, uždenkite marle ir dėkite į šaldytuvą 24 val.

2. Nuvarvėjusį ir sutirštėjusį jogurtą sudėkite į dubenį ir sumaišykite su visais smulkintais prieskoniais. Padėkite į šaldytuvą iki prireiks.

3. Kepimo inde sumaišykite pomidorus su aliejumi ir likusiais ingredientais, pabarstykite druska ir pipirais, tolygiai paskleiskite vienu sluoksniu ant dugno.

4. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min. Kelis kartus pamaišykite, kol pomidorai pradės vysti ir skleisti sultis.

5. Iškepusius pomidorus suverskite į dubenį su visomis sultimis ir palikite atvėsti iki kambario temperatūros. Taip laikyti pomidorus galite iki 8 valandų, ir kuo ilgiau jie stovės, tuos bus skanesni.

6. Paskrudinkite duoną keptuvėje arba orkaitėje. Įtrinkite česnaku ir palikite ataušti iki kambario temperatūros.

7. Norėdami patiekti, storai aptepkite kiekvieną skrudintą duonos riekę sūriu, šaukštu sudėkite ant viršaus pomidorus, apliekite susidarusiomis pomidorų sultimis. Stambiai supjaustykite prieskonines žoleles ir gausiai apibarstykite jomis skrebučius.

Suskleisti
Pomidorų pyragas
Receptas: Greitas, paprastas ir skanus pomidorų pyragas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 36
Receptas
Ingredientai
Miltai: 250.00 g (kvietinių; tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai; ir dar šiek tiek įdarui)
Sviestas: 125.00 g (šalto; tešlai)
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Vanduo: 50.00 ml (tešlai)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 150.00 g (fermentinio; įdarui)
Pomidorai: 4.00 vnt. (dideli; įdarui)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 valg. š. (įdarui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ir suberkite ant lentelės. Miltų kalnelio viduryje padarykite „šulinėlį“ ir į jį suberkite kubeliais supjaustytą sviestą, kiaušinio trynį, druską ir vandenį.

2. Viską sumaišykite ir greitai išminkykite. Svarbu dirbti greitai ir kuo mažiau liestis prie tešlos. Tešla neturi būti labai elastinga ir vienalytė, svarbu, kad nebeliktų didelių sviesto gabalų ir visi ingredientai sušoktų į gabalą.

3. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių temperatūros.

4. Tešlą iškočiokite ir išklokite ja 22–24 cm skersmens kepimo formos dugną. Subadykite tešlą šakute.

5. Patepkite tešlą garstyčiomis, ant jų išdėliokite plonai supjaustytą sūrį. Ant sūrio išdėliokite griežinėliais pjaustytus pomidorus.

6. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska, pipirais bei Provanso žolelėmis.

7. Kepkite apatinėje orkaitės lentynoje apie 30 minučių, kol tešla iškeps, o pomidorai gražiai apskrus.

8. Valgykite pyragą, kol jis šiltas, arba išsikepkite iš anksto ir pašildykite prieš valgant.

Suskleisti
Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu
Receptas: Pomidorų tarta su ožkų pieno sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 8
Receptas
Ingredientai
Ožkų pieno sūris: 200.00 g (šviežio, varškės tipo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 6.00 vnt. (smulkiai sukapoti lapeliai)
Pomidorai: 400.00 g (vyšninių)
Medus: 1.00 valg. š. (skysto)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Migdolai: 1.00 valg. š. (skiltelių)
Kaip gaminti

1. Tešla išklokite pailgą 37x12 cm dydžio ar panašią tartos formą, šakute subadykite dugną ir dėkite į šaldytuvą 30 min.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 210°C.

3. Ožkų pieno sūrį ištrinkite šakute, sumaišykite su kiaušiniu, smulkintu baziliku, pagardinkite druska, pipirais.

4. Sūrio mišinį tolygiai paskleiskite ant tešla išklotos tartos formos dugno, ant viršaus išdėliokite vyšninius pomidorus, apšlakstykite medumi, apiberkite migdolų skiltelėmis.

5. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Ištraukus iš orkaitės prieš mėgaujantis leiskite tartai pastovėti 10 min.

Suskleisti
Varškės plokštainis su pomidorais
Receptas: Varškės plokštainis su pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Varškė: 550.00 g
Sūris: 150.00 g (fermentinio)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  2. Nedideliame puode užkaiskite šiek tiek vandens.
  3. Česnako nelupkite, tik nupjaukite galvos viršūnėlę (turi atsiverti visų skiltelių „akutės“).
  4. Taip paruoštą česnaką dėkite ant nedidelės folijos skiautės (blizgia puse į išorę), pašlakstykite aliejaus ir sandariai susukite į foliją. Dėkite į verdantį vandenį ir troškinkite 20 minučių.
  5. Tuo metu per sietelį pertrinkite varškę. Suberkite į ją tarkuotą sūrį.
  6. Įdėkite druskos, maltos aitriosios paprikos. Išmaišykite.
  7. Nuplaukite ir supjaustykite pomidorus.
  8. Ištraukite iš vandens česnaką, atsargiai išlukštename iš folijos. Nulupkite.
  9. Nuluptas česnako skilteles dėkite į indą su varške, sūriu ir prieskoniais. Sutrinkite  šakute. Viską dar kartą išmaišykite.
  10. Varškę sukrėskite į  kepimo popieriumi išklotą gilią kepimo formą.
  11. Viršuje prismaigstykite pjaustytų pomidorų.
  12. Apibarstykite džiovintais bazilikais, raudonėliais, rozmarinais.
  13. Kepkite apie 30 minučių.
  14. Patarimas: kad plokštainis būtų tvirtesnis, ištraukusios jį, 10 min. palaikykite kambario temperatūroje ir tik tuomet pjaustykite.

 Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Cukinijų ir pomidorų apkepas
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepas su ryžiais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.9 / 67
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (ilgagrūdžių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės, supjaustytos 5 mm storio riekelėmis)
Pomidorai: 9.00 vnt. (prinokę, bet tvirti pomidorai, supjaustyti 1 cm riekėmis)
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.30 arbat. š. (šviežiai maltų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, supjaustytas plonais griežinėliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (lengvai paplakti)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (geriau švieži, bet galima keisti džiovintais)
Parmezano sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Išvirkite ryžius, tačiau nukaiskite kokia 1 minute anksčiau – kad būtų netoli išvirimo, tačiau dar ne visai išvirę.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C. Dvi dideles kepimo skardas patepkite alyvuogių aliejumi ir į vieną sudėkite cukinijų riekeles, į kitą – pomidorų. Pabarstykite trupučiu druskos ir pipirų ir dėkite kepti. Pomidorus kepkite 10 min. (nevartykite), cukinijas – 20 min. (įpusėjus laikui apverskite).

3. Kol daržovės kepa orkaitėje, storadugnėje keptuvėje įkaitinkite 2 valg. šaukšt. aliejaus ir suberkite svogūnus, smulkintus česnakus bei žiupsnį druskos, maišydami kepinkite, kol svogūnai taps auksiniai, ims po truputį karamelizuotis. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite kiek pravėsti.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptus svogūnus, paplaktus kiaušinius ir pusę kiekio sūrio. Įberkite pipirų ir čiobrelius.

5. Nedidelę apvalią ar stačiakampę kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite trupučiu alyvuogių aliejaus ir supilkite ryžių-svogūnų-kiaušinių mišinį, išlyginkite.

6. Ant ryžių sluoksnio dėkite apkepintas cukinijas, o ant šių – pomidorus. Viršų pabarstykite likusiu sūriu.

7. Kepkite orkaitėje, kol viršus taps auksinės spalvos – tai gali trukti 20–30 min. Skanaus!

Suskleisti
Krevetės su pomidorų padažu
Receptas: Krevetės su pomidorų padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 9.00 vnt. (6 vyšniniai ir 3 slyviniai)
Krevetės: 10.00 vnt. (nevirtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Čili prieskoniai: 0.25 arbat. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 3.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti

1. Ant švarių krevečių užberkite du žiupsnelius čili prieskonių, žiupsnelį druskos, nepagailėkite pipirų ir viską sumaišykite su šaukšteliu alyvuogių aliejaus. Šiame prieskonių mišinyje leiskite krevetėms pasimarinuoti apie 10 minučių.

2. Užkaiskite puodą ant vidutinio stiprumo ugnies, įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite supjaustytą svogūną.

3. Suminkštėjus svogūnui, sudėkite česnaką, druską, pipirus ir pakaitinkite apie minutę. Suberkite pjaustytus pomidorus.

4. Kai masė užvirs, troškinkite ją ant silpnos ugnies maždaug 20 minučių. Suberkite baziliko lapelius.

6. Gerai įkaitinkite keptuvę, o tuomet ant vidutinio stiprumo ugnies apkepkite krevetes iš abiejų pusių po minutę. Pabaigoje įspauskite žaliosios citrinos sulčių ir įdėkite šaukštelį sviesto;

7. Į gilią lėkštę įdėkite pomidorų padažo, o ant viršaus – krevetes. Jei norite, apibarstykite viską čili prieskoniais ir užspauskite žaliosios citrinos sulčių.

Suskleisti
Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais
Receptas: Šalta pasta su gražgarsčių pestu ir vynuoginiais pomidoriukais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 320.00 g (labiausiai tinka „mezze maniche“ formos)
Gražgarstės: 120.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 12.00 vnt.
Pomidorai: 12.00 vnt. (vynuoginių)
Alyvuogių aliejus: 0.50 st.
Kaip gaminti

1. Įpilkite į puodą 1, 5 litro vandens, užvirinkite, pasūdykite kokybiška stambia druska. Išvirkite pastą „mezze maniche“ keliomis minutėmis trumpiau, nei parašyta ant pakuotės, atvėsinkite.

2. Elektriniu plaktuvu susmulkinkite ir išsukite iki kremo konsistencijos gražgarstes, riešutus, tarkuotą „pecorino romano“ sūrį, alyvuogių aliejų.

3. Vynuoginius pomidoriukus perpjaukite pusiau.

4. Pašlakstykite pastą tyru alyvuogių aliejumi, išmaišykite. Sumaišykite pastą su gražgarsčių pestu.

5. Patiekdami lėkštėje papuoškite vynuoginiais pomidoriukais ir gražgarsčių lapeliais.

Suskleisti
Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais
Receptas: Baklažanas su sūriu ir vyšniniais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.2 / 10
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 20.00 vnt. (20 - 30 vyšninių)
Sviestas: 20.00 g
Mocarelos sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Bazilikai: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite baklažaną riekelėmis. Riekeles apibarstykite druska ir palikite 10 min. pastovėti.
  2. Perpjaukite vyšninius pomidorus pusiau ir perpjautąsias puses įtrinkite česnaku.
  3. Dėkite baklažano riekeles į kepimo skardą ištrintą sviestu ir apibarstykite prieskoniais. Apibarstykite riekeles mocarelos sūriu ir ant viršaus uždėkite vyšninius pomidorus.
  4. Kepkite 20-30 min. 200 laipsnių Celsijaus temperatūros orkaitėje.
  5. Patiekite su šviežiais baziliko lapeliais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė  

Suskleisti
Pomidorai su kuskusu
Receptas: Pomidorai su kuskusu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt. (šviežių, didelių)
Špinatai: 4.00 sauja (šviežių)
Kuskusas: 100.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Kalendros: 10.00 g (žiupsnis)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - pagal skonį)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau.  
  2. Pusę špinatų susmulkinkite.
  3. Į dubenį suberkite kruopas, užplikykite verdančiu pasūdytu sultiniu. Įpilkite šaukštelį aliejaus, išmaišykite, indą uždenkite, palikite kruopas 15–20 minučių brinkti.
  4. Į atvėsusias kruopas suberkite kalendras, išmaišykite. Sudėkite smulkintus špinatus, dar sykį išmaišykite.
  5. Jei mėgstate, pagal skonį įberkite maltų juodųjų pipirų.
  6. Į lėkštes dėkite po dvi pomidorų puseles. Aplink paberkite likusių šviežių špinatų, juos apšlakstykite citrinų sultimis.
  7. Ant pomidorų puselių uždėkite po porą šaukštų kuskuso su špinatais, pabarstykite sausoje keptuvėje skrudintų kedrinių pinijų.   
  8. Tiekite su batono skrebučiais.
Suskleisti
Vegetariškas troškinys su bulvėmis
Receptas: Bulvių, pomidorų ir brokolių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt. (galite keisti 1–2 valg. šaukšt. pomidorų tyrės)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 0.50 st.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 arbat. š.
Kario prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Ciberžolė: 0.25 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų ir apkepinkite supjaustytą svogūną ir imbierą, kol svogūnas suminkštės. Suberkite kario miltelius, smulkintą česnaką ir ciberžolę. Pakepinkite dar pusę minutės.

2. Sudėkite išskaidytą į žiedynus brokolį ir supjaustytas bulves. Kepkite 5 minutes.

3. Supilkite supjaustytus pomidorus (arba pomidorų tyrę) ir vandenį. Įberkite druskos ir užvirkite, tada sumažinkite kaitrą ir palikite dar 15 minučių pasitroškinti.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos