Ne veltui karštu šokoladu nuo neatmenamų laikų mėgaujamasi visame pasaulyje. Netgi mokslininkai pritaria, kad tai išties naudingas skanėstas. Pastebėta, kad karštas šokoladas padeda puikiai kovoti su sezonine depresija, teikia energijos, žvalumo, gerina atmintį ir netgi yra puiki Alzheimerio ligos prevencija. Taigi siūlome keletą visame pasaulyje populiarių karšto šokolado receptų. Pasimėgaukime!
Kaip gaminti
- Pieną užvirinkite, įdėkite susmulkintą šokoladą ir kaitindami maišykite, kol jis ištirps.
- Išpilstykite gėrimą į puodelius, užbarstykite supjaustyto zefyro kubelių ir šokolado drožlių.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Pieną užvirkite ir dar šiek tiek pakaitinusios ištirpinkite jame baltojo šokolado gabalėlius.
- Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Pieną užvirkite, jame ištirpinkite šokolado gabalėlius ir maišydamos dar pakaitinkite.
- Išpilstykite į puodelius ir papuoškite plakta grietinėle, pabarstyta pipirais. Skanaus!
Suskleisti
Kaip gaminti
- Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus.
- Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
Suskleisti
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g
Cinamonas: 5.00 g
Vanilinis cukrus: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Užvirkite pieną, kaitindamos ištirpinkite jame šokoladą, sudėkite prieskonius.
Suskleisti