Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Populiariųjų kibinų testas: kur Vilniuje jie nusipelno didžiausių pagyrų?

Kai nėra galimybių normaliai pavalgyti, vienas iš paprasčiausių ir turbūt dažniausių išsigelbėjimų skrandžiui yra kibinas. Nors skanu su sultiniu, dažniausiai būna valgomas be jo. Turėdamos tai galvoje, į kibinų „gimtinę“ – Trakus – nelėkėme, tačiau Vilniuje juos išragavome net 10-yje vietų – nuo tinklų iki maisto žinovų vertinamų kavinių.
Skonio testo dalyviai
Skonio testo dalyviai / Strelkabelka nuotr.

Klasikinis kibinas yra su aviena arba kiauliena, mums pačioms labiausiai patinka su sūria varške ir/ar daržovėmis, tačiau susidarėme įspūdį, jog kibinas su paukštiena yra daugumai priimtinas pasirinkimas. Taigi, kad palyginti būtų lengviau, ir ėmėme su vištiena, o kur tokių nebuvo – su kalakutiena.

Šikart kibinus pirkome prekybos tinkluose „Maxima“, „Rimi“, „IKI“, „Narvesen“, kepyklėlėse „Crustum“, „Prezo“, „101“, „Senoji kibininė“, „Pinavija“ bei „Halės deli“ parduotuvėje.

„Halės deli“/„Gegio stalui“ Kepinys iš mažesnių, apskrudęs, kiek traškus, viduje – kapota kalakutiena. Pakankamai sultingas, nemažai prieskonių. Lyginamoji kaina viena iš didžiausių.

Svoris – 119 g, kaina – 1,70 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 1,43 EUR

Strelkabelka nuotr./„Halės deli“/„Gegio stalui“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Halės deli“/„Gegio stalui“ kibinas

„Crustum“. Kibinas iš didesnių, traškus, vištiena sultinga, gausiai pagardinta žolelėmis, tačiau sūrokas. Lyginamoji kaina – apie vidurį.

Svoris – 134 g, kaina – 1,4 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 1,04 EUR

Strelkabelka nuotr./„Crustum“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Crustum“ kibinas

„Pinavija“ (beje, seniau besivadinusi „Kibin-in“). Kai ragauji šį kibiną atskirai, atrodo, kad jis pats skaniausias mieste. Tačiau, palyginti su pirmais dviem, įspūdis kinta. Nors kapota kalakutiena pagardinta česnakais ir svogūnais, skonis blankokas. Pagal svorį kibinas nemažas, tačiau pagal galutinę ir lyginamąją kainą – tai pats brangiausias (ir gerokai atitrūkęs nuo visų likusiųjų) pasirinkimas.

Svoris – 128 g, kaina – 2,9 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 2,27 EUR

Strelkabelka nuotr./„Pinavijos“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Pinavijos“ kibinas

„Narvesen“. Pasiteiravus, kas jiems tiekia kibinus, pardavėja nežinojo, bet sakė, kad labai skanūs. Paviršius apibarstytas sezamais, vištiena turėjo keistoką prieskonį, dėl to antro kąsnio nebesinorėjo.

Svoris – 106 g, kaina – 1,2 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 1,13 EUR

Strelkabelka nuotr./„Narvesen“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Narvesen“ kibinas

Maxima. Etiketėje skelbiama, kad tai rankų darbo kibinas. Išorė traški, pats sultingas, nes pridėta lašinių (jie skonio negadina – gal priešingai, bet kažkam tai gali pasirodyti nepatrauklu), įdaras turi kiek mažiau druskos nei kiti, o tai sveikintina. Skonis neblogas, lyginamoji kaina – viena mažiausių.

Svoris – 126 g, kaina – 0,72 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 0,57 EUR

Strelkabelka nuotr./„Maximos“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Maximos“ kibinas

„Senoji (karališka) kibininė“. Tai specializuota kibinų kepykla, todėl lūkesčiai yra nemaži. Kapota vištiena pagardinta svogūnais, kopūstais (kaip ir turi būti, nors ne visiems patinka), bet šiaip kibinas skoniu neišsiskiria, o kaina – viena iš didžiausių.

Svoris – 122 g, kaina – 1,8 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 1,48 EUR

Strelkabelka nuotr./„Senosios kibininės“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Senosios kibininės“ kibinas

IKI. Šis kibinas neatrodo mažas, tačiau yra mažiausio svorio (išskyrus RIMI miniukus). Perpjovus matyti, kad įdaras užima gal tik pusę bendro tūrio. Vištiena pakankamai pagardinta prieskoniais. Pagal galutinę kainą šis kibinas pigiausias, tačiau pagal lyginamąją (santykyje su svoriu) – trečias pagal pigumą.

Svoris – 103 g, kaina – 0,79 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 0,77 EUR

Strelkabelka nuotr./IKI kibinas
Strelkabelka nuotr./IKI kibinas

„Prezo“. Šis kibinas irgi atrodo didelis ir sunkus, tačiau visa tai tešlos sąskaita, įdaro jame nėra labai daug. Skonio apibūdinimui geriausių atveju tiktų žodis „beskonis“, kai kas tai vadina ir kur kas grubiau, pavyzdžiui, „mazgotės“ skoniu. Kibino kaina į mažesnę pusę, tačiau toli gražu ne mažiausia.

Svoris – 141 g, kaina – 1,5 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 1,06 EUR

Strelkabelka nuotr./„Prezo“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Prezo“ kibinas

„101 kepyklėlė“. Tešlos luobas gan storas, tešloje jaučiamas cukrus, o tai kibinui nelabai tinka. Kepinys gan sausas, prieskonių mažai.

Svoris – 130 g, kaina – 1,1 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 0,85 EUR

Strelkabelka nuotr./„Kepyklėlė 101“ kibinas
Strelkabelka nuotr./„Kepyklėlė 101“ kibinas

RIMI kepa mini versijos kibinus, kurie supakuoti po 4. Būtent dėl to, kad supakuoti, traškumo nėra, vištiena malta, sūroka, bet skonis nėra blogas. Bendras jų svoris didžiausias iš testuotų, lyginamoji kaina – mažiausia.

Svoris – 212 g, kaina – 1,19 EUR, lyginamoji kaina už 100 g – 1,56 EUR

Strelkabelka nuotr./RIMI kibinas
Strelkabelka nuotr./RIMI kibinas

Taigi, ne visi brangesni kibinai išsiskiria skoniu (pvz. „Pinavija“ ar „Senoji kibininė“) – „Halės deli“ mums šįkart pasirodė skaniausias, jo lyginamoji ir galutinė kaina yra adekvati.

Lygiai kaip ir pigiausi kibinai pagal lyginamąją kainą (RIMI, „Maxima“, IKI) nebuvo prasčiausi. Kai kurie iš vidutinės kategorijos pasirodė gerokai blogiau. „Prezo“, „101 kepyklėlės“ ir „Narvesen“ kibinai, mūsų galva, buvo tikrai nekokio skonio, dveji iš jų netgi sukėlė įtarimų dėl kokybės. Šioje kategorijoje adekvatus tiktai „Crustum“, kuris daugumoje mūsų testų pasižymi geru kainos-kokybės santykiu.

Strelkabelka nuotr./Skonio testo dalyviai
Strelkabelka nuotr./Skonio testo dalyviai

Apibendrinus, šis testas geras tuo, kad, vienu metu ragaujant, skonį galima palyginti objektyviau nei iš atminties, o tai padeda atsikratyti išankstinių nuostatų. Tačiau jis turi vieną trūkumą – niekada nežinai, nuo ko nusinuodijai.

Po šio testo – nors ragavome tik po vieną kąsnį – virškinimas sutriko mums abiem – su mažesnėmis ar didesnėmis pasekmėmis. Taigi, žiūrėkite, ką valgote, ypač jei tai nėra kepykla, būtinai domėkitės galiojimo laiku.

Pagal lyginamąją kainą

Nr.

Prekės ženklas

Svoris (g)

Kaina (EUR)

Lyginamoji kaina (EUR) už 100 g

10

Rimi

212

1,19

0,56

5

Maxima

126

0,72

0,57

7

IKI

103

0,79

0,77

9

101 kepyklėlė

130

1,1

0,85

2

Crustum

134

1,4

1,04

8

Prezo

141

1,5

1,06

4

Narvesen

106

1,2

1,13

1

Halės deli (Gegio stalui)

119

1,7

1,43

6

Senoji (Karališka) kibininė

122

1,8

1,48

3

Pinavija

128

2,9

2,27

Strelkabelka.lt yra dviejų autorių tinklaraštis apie dvi gyvenimo ir asmenybės puses: kietą ir minkštą, racionalią ir juslingą, ironišką ir sentimentalią. Strelkos ir Belkos gyvenimo būdas per kūno ir proto praktikas, psichologiją, patiekalų receptus, restoranų bei kitų dalykų apžvalgas.

Tinklaraščio paskyros socialiniuose tinkluose: Facebook ir Instagram

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?