Trinta brokolių ir špinatų sriuba
Ingredientai:
- 1 brokolis;
- 100 g špinatų;
- 1 svogūnas;
- 4 vidutinės bulvės;
- 2 sultinio kubeliai;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų;
- ypač tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Užvirti puode 2 litrus vandens ir įmesti sultinio kubelius. Maišyti, kol ištirps.
2. Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais. Suberti į verdantį sultinį ir virti.
3. Atskirai susmulkinti brokolius, špinatus ir svogūną.
4. Aukštoje keptuvėje arba troškintuve įkaitinti alyvuogių aliejų ir jame apkepti špinatus. Kai jie suminkštėja, suberti svogūnus, išmaišyti ir pakepinti 2-3 minutes. Tada suberti brokolius, išmaišyti ir dar kartą pakepinti 2-3 minutes. Po truputį supilti sultinį su apvirusiomis bulvėmis ir virti 10-15 minučių, kol bulvės pilnai suminkštės. Įberti druskos ir pipirų pagal skonį.
5. Išvirusią sriubą nukelti nuo kaitros ir sutrinti elektriniu smulkintuvu.
6. Patiekti su skrudinta šviesia duona.
Čiūros su pieninio šokolado padažu
Ingredientai:
padažui:
- 150 ml grietinėlės;
- 150 g pieniško šokolado.
čiūroms:
- 380 ml vandens;
- 170 g sviesto;
- 200 g miltų;
- 6 kiaušiniai;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- 1 l aliejaus, kepimui.
apvoliojimui:
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 1 valg. šaukšt. cinamono.
Gaminimas:
1. Prikaistuvyje užvirti grietinėlę ir ja užpilti dubenyje esantį šokoladą. Išmaišyti ir palikti, kol šokoladas pilnai ištirps. Prieš patiekiant gerai išmaišyti.
2. Puode užvirti vandenį, suberti druską, cukrų ir įdėti sviestą. Maišyti, kol sviestas ištirps. Nukelti nuo kaitros, suberti miltus ir greitais judesiais išmaišyti medine mentele, kol visi ingredientai tolygiai susijungs. Tada po vieną įmušti kiaušinius ir nuolat maišyti iki vientisos masės. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų ir į jį po truputį konditeriniu maišeliu išspausti norimos formos ar ilgio čiūras. Kepti kol įgaus rusvai auksinę spalvą.
4. Iškepusias nuvarvinti ant popierinio rankšluosčio ir apvolioti cukraus bei cinamono mišinyje.
5. Patiekti su pieninio šokolado padažu.