Reikės:
- 2 kiaušinių,
- žiupsnio druskos ir pipirų,
- 1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.
Gaminimas:
Orkaitę įkaitiname iki 220-230 laipsnių.
Trynius atskiriame nuo baltymų, pastaruosius išplakame su druska ir pipirais iki standžių putų. Tik nesumeskite trynių į vieną dubenį – geriausia palikti juos lukštų puselėse, nes taip bus patogiau juos įleisti į morengą.
Kitas dalykas – baltymams plakti neimkite plastikinio dubens, nes į jo sieneles gali būti įsigėrę riebalų. O ir pasirinktą dubenį dėl šventos ramybės galite iššluostyti actu sudrėkintu popieriniu rankšluosčiu.
Riebalai yra dideli baltymų priešai, todėl ir sūrį dedame jau į išplaktus baltymus. Galite sūrio ir nedėti, tuomet baltymai bus tvirtesni ir puresni, bet patys suprantate... Tai tiesiog bus keptas plaktas baltymas – ne itin daug skonio.
Taigi, kepimo popieriumi išklotoje skardoje formuojame baltymų debesėlius. Jų viduryje šaukštu padarome po įdubimą – ten vėliau keliaus tryniai.
Pašauname į orkaitę ir kepame 3 minutes. Į jau apkepusius baltymų kauburėlius dedame po trynį ir apiberiame druska bei pipirais. Dedame į orkaitę dar 3 minutėms. Štai ir viskas.
Skanaus jums linki Dovilė iš „Salotų nenoriu“!