Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangūs Dovilės kiaušinių debesėliai

Jei danguje apsiniaukę, tegul bent jau skardoje būna debesuota su pragiedruliais. Prie tokių kiaušinių galite patiekti kokias tik norite daržoves, net aštrią meksikietišką salsą. Arba galite valgyti juos su skrebučiais. Jūsų laisvė rinktis!
Dovilės kiaušinių debesėliai
Dovilės kiaušinių debesėliai / Dovilės („Salotų nenoriu“) nuotr.

Reikės:

  • 2 kiaušinių,
  • žiupsnio druskos ir pipirų,
  • 1 šaukšto smulkiai tarkuoto kietojo sūrio.

Gaminimas:


Orkaitę įkaitiname iki 220-230 laipsnių.

Trynius atskiriame nuo baltymų, pastaruosius išplakame su druska ir pipirais iki standžių putų. Tik nesumeskite trynių į vieną dubenį – geriausia palikti juos lukštų puselėse, nes taip bus patogiau juos įleisti į morengą.

Kitas dalykas – baltymams plakti neimkite plastikinio dubens, nes į jo sieneles gali būti įsigėrę riebalų. O ir pasirinktą dubenį dėl šventos ramybės galite iššluostyti actu sudrėkintu popieriniu rankšluosčiu.

Riebalai yra dideli baltymų priešai, todėl ir sūrį dedame jau į išplaktus baltymus. Galite sūrio ir nedėti, tuomet baltymai bus tvirtesni ir puresni, bet patys suprantate... Tai tiesiog bus keptas plaktas baltymas – ne itin daug skonio.

Taigi, kepimo popieriumi išklotoje skardoje formuojame baltymų debesėlius. Jų viduryje šaukštu padarome po įdubimą – ten vėliau keliaus tryniai.

Pašauname į orkaitę ir kepame 3 minutes. Į jau apkepusius baltymų kauburėlius dedame po trynį ir apiberiame druska bei pipirais. Dedame į orkaitę dar 3 minutėms. Štai ir viskas.

Skanaus jums linki Dovilė iš „Salotų nenoriu“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais