Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo

Karantinas turi vieną pliusą – daugiau laiko praleidžiame namuose ir turime galimybę daugiau gaminti, o taip pat – atrasti naujų receptų. Inga Žuolytė, pavasario karantino metu kepusi pyragus, juos kepa ir Kalėdoms, ir dalinasi „Banoffee“ šventinio pyrago receptu, kad spėtumėt tokį pasigaminti kalėdiniam stalui.
Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo
Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo / Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio archyvo nuotr./Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo
Asmeninio archyvo nuotr./Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo

Reikės:

  • 240 g DVARO sviesto,
  • 500 ml DVARO grietinėlės,
  • 4 pakelių „Gaidelio“ arba „Selgos“ sausainių,
  • indelio „Rududu“,
  • 4-5 vnt. bananų,
  • 3 valg. š. cukraus/cukraus pudros,
  • šokolado plytelės (papuošimai).
Asmeninio archyvo nuotr./Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo
Asmeninio archyvo nuotr./Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo

​​​​​​​Gaminimas:

1. Apvalią kepimo formą padengti kepimo popieriumi.

2. Sausainius smulkiai sutrupinti ir sumaišyti juos su ištirpintu DVARO sviestu.

3. Gautą masę suberti į kepimo formą ant dugno ir formos kraštų, stipriai suspausti, formuojant bortelius.

4. Ant kaitlentės nedideliame pašildyti „Rududu“ kremą, šiek tiek įpylus DVARO grietinėlės, kol taps vientisa, tąsi masė ir ją užpilti ant jau suformuoto pagrindo. Palaukti, kol atvės ir įdėti į šaldytuvą sustingti (~ 20min).

5. Grietinėlę išplakti su cukrumi iki standumo ( tinginiams galima naudoti jau paruoštą pirktinę grietinėlę).

6. Iš šaldytuvo išimti sustingusį pagrindą, ištepti dar šilta rududu mase, ant viršaus supjaustyti bananus ir bananų viršų padengti standžiai išplakta grietinėle.

7. Viršų papuošti tarkuotu šokoladu arba šokolado milteliais. Skanauti užsigeriant kava, kakava arba arbata.

Skanaus!

Asmeninio archyvo nuotr./Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo
Asmeninio archyvo nuotr./Prabangus kalėdinis I.Žuolytės tinginys – tokį ne gėda dėti ir ant šventinio stalo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?