„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Pradžiuginkite tėčius ir senelius naminiais mėsainiais: 12 receptų

Mėsainiai Lietuvoje išpopuliarėjo jau prieš kelerius metus, tačiau ši banga nė neketina slopti. Tėvo dienos proga siūlome iškelti tikrą puotą ir pasiruošti gurmaniškų, įdomiausiais ingredientais turtingų naminių mėsainių. Galbūt tėtis ar senelis galėtų kepti kotletukus, kiti šeimos nariai – mėsainius konstruoti, o tada beliktų visiems kartu skanauti. Gražios šventės!
Naminiai mėsainiai
Naminiai mėsainiai / Vida Press nuotr.
Gardūs naminiai mėsainiai
Receptas: Gardūs naminiai mėsainiai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 30
Receptas
Ingredientai
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Sūris: 8.00 riekės (kvadratinės, fermentinio)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š.
Majonezas: 4.00 valg. š. (mėgstamo)
Salotos: 1.00 vnt. ("Aisbergo" lapai)
Faršas: 400.00 g (jautienos - mėsainiams)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (mėsainiams)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - mėsainiams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (mišinys, stambiai maltas - mėsainiams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (mėsainiams)
Tabasko padažas: 3.00 ml (keli lašai - mėsainiams)
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, aitriuoju pipiru, tabasko padažu, pagardinkite pipirais ir druska. Suformuokite 4 paplotėlius, aptepkite juos alyvuogių aliejumi ir kepkite ant grotelių 200 laipsnių orkaitėje (įjungę ventiliatorių) 10–12 minučių, kol gražiai apskrus.

2. Bandelės pagrindą aptepkite majonezu, uždėkite dvi riekeles sūrio, pomidorų padažo, karštą mėsainį, ant viršaus uždėkite kelis griežinėlius pomidoro, salotų lapų ir vėl pusę bandelės.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Naminiai mėsainiai
Receptas: Naminiai mėsainiai su jautiena
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 34
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 250.00 g (faršas)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (Dižono)
Mairūnas: 1.00 arbat. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (naminis)
Salotos: 4.00 vnt.
Bandelės: neskaldytų grūdų 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Jautienos faršą sumaišykite su garstyčiomis, įspauskite česnako, įberkite mairūnų, druskos, pipirų ir gerai viską išminkykite. Suformuokite du plokščius kotletukus ir kepkite su šlakeliu aliejaus „grill“ keptuvėje apie 5 minutes iš abiejų pusių.
  2. Kol mėsainiai kepa, bandeles perpjaukite pusiau ir pakepinkite keletą minučių sausoje keptuvėje. Ant vienos bandelės puselės dėkite kelis lapus salotų, pusę keptos paprikos, mėsainį, uždėkite šaukštą pomidorų padažo ir uždenkite kita bandelės pusele. Mėsainius galite pagardinti plonai pjaustytais raudonaisiais svogūnais, pomidorų ar agurkų griežinėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sultingasis „Kruvinosios Meri“ mėsainis
Receptas: Sultingasis „Kruvinosios Meri“ mėsainis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Sultys: 250.00 ml (pomidorų)
Tabasko padažas: 10.00 ml
Degtinė: 50.00 ml
Sūris: 200.00 g
Pikantiškas padažas: (sudedamosios dalys : majonezas, nat. jogurtas, česnakai, citrinų sultys, druska, pipirai) 200.00 g
Salierai: 4.00 vnt. (stiebų)
Alyvuogių aliejus: 10.00 ml
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 g (čili pipirų, raudonėlių, baziliko, česnako ir kt.)
Daržovės: 300.00 g (mėsainiams - mėgstamų (pvz:, salotos, kopūstai, agurkai, pomidorai, svogūnai ir kt.))
Kaip gaminti
  1. Marinatui sumaišykite pomidorų sultis, degtinę, tabasco padažą ir prieskonines žoleles.
  2. Marinatu užpilkite vištienos krūtinėles ir marinuokite 6-12 valandų.
  3. Salierų stiebus pamarinuokite su trupučiu alyvuogių aliejaus ir čili pipirais.
  4. Vištieną, salierus ir mėsainių bandeles dėkite ant grilio ir kepkite iš abiejų pusių.
  5. Baigiant kepti vištieną ant viršaus uždėkite sūrio, kad jis išsilydytų.
  6. Abi bandelių puses patepkite pikantišku padažu, dėkite salotų lapą,  vištienos krūtinelę ir daržoves.
  7. Šalia patiekite keptus salierus.
  8. Paruošites per 1 val., neskaičiuojant mėsos marinavimo laiko.

Receptą atsiuntė Lina B., Klaipėda

Suskleisti
Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine
Receptas: Pikantiškas mėsainis su svogūnais ir šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 23
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 vnt. (lapų)
Faršas: 250.00 g (jautienos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Šoninė: 4.00 vnt. (juostelės)
Duona: 2.00 vnt. (ruginės duonelės)
Pomidorų padažas: 4.00 valg. š. (MAGGI klasikinio arba aštraus kečupo)
Čederio sūris: 2.00 vnt. (griežinėliai)
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite ir nusausinkite salotų lapus.
  2. Jautienos faršą pagardinkite druska ir pipirais bei gerai išmaišykite iki lipnios masės.
  3. Iš šios masės suformuokite 2 plokščius kotletus.
  4. Nuplaukite pomidorą, pašalinkite kotelį ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Svogūną nulupkite ir supjaustykite žiedeliais.
  6. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Įdėkite kotletus ir kepkite iš abiejų pusių apie 5 minutes.
  7. Pridėkite šoninę ir apskrudinkite. Tada iš keptuvės išimkite kotletus ir šoninę.
  8. Svogūnų žiedelius apkepkite riebaluose. Ant svogūnų uždėkite pomidorų griežinėlius bei kotletus ir apvertus palaikykite, kad jie sušiltų.
  9. Rugines duoneles perpjaukite pusiau ir perpjautos pusės paviršių paskrudinkite keptuvėje arba orkaitėje.
  10. Visas 4 puseles aptepkite MAGGI kečupu.
  11. Ant apatinių puselių uždėkite salotas, kotletus, svogūnus, šoninę, pomidorų griežinėlius ir čederio sūrį.
  12. Uždėkite viršutines duonelės puseles. Patiekite su likusiu kečupu.

 

Suskleisti
Sultingi burgeriai
Receptas: Sultingi mėsainiai
8 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 23
Receptas
Ingredientai
Duona: 70.00 g (baltos, sutrupintos)
Pienas: 60.00 ml
Pankolių sėklos: 2.00 arbat. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (rupios jūros)
Čili paprikos dribsnių: 1.00 arbat. š.
Malta mėsa: 1.00 kg (perpus kiaulienos ir jautienos; pirmąją galite keisti vištiena arba kalakutiena, antrąją – veršiena)
Citrinos žievelė: 1.00 valg. š.
Kiaušinių tryniai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 80.00 g (sutarkuoto)
Čiobreliai: 2.00 arbat. š. (džiovintų)
Česnakai: 4.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (Dižono)
Juodieji pipirai: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį; grūstų)
Kaip gaminti

1. Džiūvėsius suberkite į didelį dubenį ir užpilkite juos pienu. Palikite apie 5 minutes pastovėti, kol džiūvėsiai išbrinks.

2. Tuo metu grūstuve arba elektriniu smulkintuvu susmulkinkite pankolių sėklas, druską ir aitriosios paprikos dribsnius.

3. Į puodą su išbrinkusiais džiūvėsiais sudėkite maltą mėsą, suberkite likusius produktus ir gerai viską maišykite apie 2–3 minutes, kol visi skoniai susijungs.

4. Šlapiomis rankomis formuokite plokščius norimo dydžio mėsainius. Kepkite juos ant gerai įkaitintų grotelių (BGE įkaitinkite iki 280–300 C) maždaug po 4–5 minutes kiekvieną pusę, kol išorėje įsispraus apskrudę rėžiai, o vidus liks sultingas.

5. Patiekite su apkeptomis bandelėmis arba be jų, su skrudintomis bulvytėmis ir su šviežiomis salotomis bei mėgstamu padažu.

Suskleisti
„Wall Street Avenue“ mėsainis
Receptas: Klasikiniai amerikietiški mėsainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 12
Receptas
Ingredientai
Bandelės: 6.00 vnt. (su sezamų sėklomis)
Jautiena: 900.00 g (kapotos)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Čederio sūris: 6.00 vnt. (riekelės)
Salotos: 150.00 g (gūžinių)
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Majonezas: 3.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 0.40 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Nuplaukite ir susmulkinkite salotas. Nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite pomidorus. Nulupkite ir 3–4 mm storio griežinėliais supjaustykite svogūnus. Taip pat griežinėliais supjaustykite ir marinuotus agurkus.

2. Dubenyje jautieną sumaišykite su prieskoniais ir žiupsniu druskos. Suformuokite 6 bandelės dydžio didkepsnius.

3. Svogūnus kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies 4–5 minutes. Pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkite į lėkštę.

4. Didkepsnius kepkite keptuvėje po 3–5 minutes iš abiejų pusių.

5. Bandeles perpjaukite per pusę. Viršutinę dalį ištepkite pomidorų padažu, o apatinę – majonezu. Ant apatinės bandelės dalies paskirstykite salotų, dėkite svogūnų. Ant jų uždėkite didkepsnį, tada 1 čederio sūrio riekelę, pomidorų ir marinuotų agurkų griežinėlį. Užvožkite viršutinę bandelės dalį ir ragaukite.

Suskleisti
Mėsainis
Receptas: „Vorčesterio“ vištienos mėsainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Faršas: 900.00 g (vištienos)
Bandelės: 6.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Salotos: 6.00 vnt. (lapai)
Majonezas: 6.00 arbat. š.
Vorčesterio padažas: 3.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Faršą sumaišykite su „Vorčesterio“ padažu ir formuokite paplotėlius. Kepkite juos ant kepsninės.

2. Bandeles pašildykite ant kepsninės, perpjovę per pusę.

3. Ant bandelės pusės dėkite iškeptus vištienos paplotėlius, majonezą, pomidorą, salotas, antrą bandelės pusę.

Suskleisti
Mėsainis su harisa padažu ir „halloumi“ sūriu
Receptas: Mėsainis su ėrienos maltinuku, harisa, humusu ir halloumi sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
5.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 arbat. š.
Ėriena: 300.00 g (maltos)
Bandelės: 2.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Halumi sūris: 100.00 g
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Harisa: 1.00 valg. š.
Paprikos: 0.50 vnt.
Humusas: 4.00 valg. š.
Kalendros: 1.00 sauja (šviežių)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių)
Druska: 0.50 arbat. š. (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Iš ėrienos faršo, druskos, pipirų, kalendros ir mėtų lapelių suformuokite maždaug dviejų pirštų storio mėsos paplotėlius. Apkepkite mėsą keptuvėje arba ant grilio, kol abi jos pusės apskrus. Tuomet apkepkite mėsainių bandeles (5-6 minutes) ir halloumi sūrį, kol šis apskrus.

2. Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną. Kepkite, kol pageltonuos. Į apkeptus svogūnus sudėkite šaukštą rudojo cukraus, griežinėliais pjaustytą papriką ir harisos padažą. Viską pakepkite ant mažos ugnies, kol cukrus ištirps ir glazūruosis.

3. Turimas bandeles aptepkite humusu, ant jo dėkite rukolos lapus, apkeptos ėrienos mėsos paplotėlius, o ant jų – halloumi sūrį. Viską pagardinkite svogūnų ir paprikos mišiniu, o ant viršaus uždėkite antrą bandelę.

Suskleisti
Mėsainis
Receptas: Mėsainis su keptu sūriu ir pomidorų džemu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Bandelės: 4.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Džemas: 8.00 valg. š. (pomidorų)
Balzaminis actas: 4.00 arbat. š. (dar geriau tiks balzamiko kremas)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Halumi sūris: 600.00 g
Sviestas: 4.00 valg. š. (tirpinto)
Kaip gaminti

1. Bandelę iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu, paskrudinkite. Apkepkite sūrio gabalėlius.

2. Ant bandelės dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, gražgarstė, balzamiko kremas, keptas sūris, bandelės viršus.

Suskleisti
Mėsainis
Receptas: Mėsainis su ant grilio kepta vištos šlaunelių mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 18
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (vištos šlaunelių mėsos)
Bandelės: 4.00 vnt. (skirtos mėsainiams)
Sviestas: 4.00 arbat. š. (bandelių patepimui)
Pomidorai: 4.00 riekės
Salotos: 4.00 vnt. (Iceberg lapai)
Citrinos: 0.50 vnt. (nutarkuotos žievelės; marinatui)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (šakelės šviežių; marinatui)
Druska: 0.50 arbat. š. (marinatui)
Baltieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Česnakai: 2.50 valg. š. (2 marinatui ir 0,5 padažui)
Saulėgrąžų aliejus: 2.00 valg. š. (marinatui)
Tunas: 80.00 g (konservuoto; padažui)
Kaparėliai: 1.00 valg. š. (smulkintų; padažui)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkintų; padažui)
Agurkai: 2.00 vnt. (smulkinti marinuoti; padažui)
Majonezas: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia sumaišykite marinatui skirtus produktus. Gautu marinatu aptepkite mėsą ir palikite valandai, o tada ant grilio kepkite iš abiejų pusių maždaug po 4–5 min.

2. Padažui skirtus ingredientus sumaišykite, pagardinkite druska ir maltais pipirais.

3. Bandeles iš vidinės pusės aptepkite ištirpintu sviestu ir apskrudinkite ant grilio.

4. Formuokite mėsainius: ant bandelės apačios dėkite ingredientus tokia tvarka: padažas, salotos lapas, kepta vištiena, pomidoras, padažas, bandelė.

Suskleisti
Naminiai mėsainiai
Receptas: Mažieji mėsainiai su šonine ir burokėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 750.00 g (maltos - mėsainiams)
Kiauliena: 250.00 g (maltos - mėsainiams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (mėsainiams)
Tabasko padažas: 2.00 ml (pagal skonį - mėsainiams)
Vorčesterio padažas: 2.00 g (pagal skonį - mėsainiams)
Bandelės: (apskritos - mėsainiams) 6.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š. (mėsainiams)
Garstyčios: 4.00 valg. š. (mėsainiams)
Salotos: 200.00 g (lapai - mėsainiams)
Čederio sūris: 140.00 g (mėsainiams)
Šoninė: (ploni griežinėliai - mėsainiams) 6.00 riekės
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti - mėsainiams)
Troškinti burokėliai: (mėsainiams) 300.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (burokėliams)
Svogūnai: 2.00 vnt. (burokėliams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (burokėliams)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (burokėliams)
Burokėliai: 500.00 g
Graikiniai riešutai: 10.00 vnt. (puselių - burokėliams)
Aitrioji paprika: 170.00 g (burokėliams)
Pomidorai: 4.00 vnt. (dideli - burokėliams)
Actas: 1.00 valg. š. (vynuogių - burokėliams)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (burokėliams)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių, smulkintų - burokėliams)
Kaip gaminti

1. Į gilų indą sudėkite jautieną, kiaulieną, įmuškite kiaušinį, įpilkite padažų arba įberkite prieskonių ir gerai išmaišykite.

2. Masę padalykite į šešias lygias dalis ir suformuokite kotletus. Iškepkite keptuvėje arba ant grotelių.

3. Bandeles perpjaukite ir iš pjovimo pusės apkepkite.

4. Bandelių puseles aptepkite majonezu su garstyčiomis, uždėkitepo lapą salotų, karštą kotletą. Pabarstykite tarkuotu sūriu, uždėkite po pakepintą griežinėlį šoninės, marinuotų agurkėlių ir troškintų burokėlių. Užvožkite likusiomis bandelių puselėmis ir patiekite.

Troškinkinti burokėliai:

1. Aliejų įkaitinkite keptuvėje, sudėkite susmulkintus svogūnus ir kepkite apie 5 minutes. Pabarstykite druska, pipirais.

2. Sudėkite tarkuotus burokėlius, susmulkintus riešutus, aitriąsias paprikas, pomidorus, įpilkite acto, įmaišykite cukrų. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies troškinkite maišydami apie 40 minučių.

3. Atvėsinkite ir įmaišykite petražoles.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu
Receptas: Mėsainis su mėlynųjų pelėsių sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Duona: 6.00 vnt. (ruginės duonelės)
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Batonas 2.00 riekės
Vynas: 150.00 ml (baltojo sauso)
Grūdėtosios garstyčios 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (šviežių)
Gelsvės (šviežių) 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Salotos: 6.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (nedidelių šviežių)
Sviestas: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti

1. Nuplautas ir gerai nuvarvintas šviežias prieskonines žoleles bei mėlynąjį svogūną susmulkinkite. Batono riekes sudėkite į dubenį, apliekite vynu ir palikite pastovėti.

2. Į kitą dubenį sudėkite mėsą, sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintas žoleles, svogūną, pagal skonį įberkite druskos ir kiek paminkykite švariomis rankomis. Sudėkite iš vyno išgriebtą nuspaustą batoną ir suminkykite vientisą masę. Iš jos suformuokite plokščius apvalius maltinius ir iškepkite orkaitėje arba ant grotelių ir padėkite šiltai.

3. Mėlynųjų pelėsių sūrį susmulkinkite, gerai ištrinkite su traiškytais česnakais ir minkštu sviestu. Gauta mase aptepkite pusę ruginių paplotėlių. Ant viršaus uždėkite po salotos lapą, ant jų – po keptą maltinį ir kelis pomidorų griežinėlius. Užvožkite likusiais paplotėliais.

4. Išdėliokite mėsainius kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir 5–7 minutėms pašaukite į karštą orkaitę.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų