Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūziškas daržovių troškinys „Ratatouille“ – valgysit su malonumu!

Sotus, kupinas šviežių vasaros daržovių ir neįtikėtinai kvapnus!
Prancūziškas daržovių troškinys
Prancūziškas daržovių troškinys / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

175 g pomidorų pastos,

svogūno,

3–4 skiltelės česnako,

4 šaukštų aliejaus,

nedidelio baklažano,

2 mažų cukinijų,

4 pomidorų,

šaukštelio šviežių čiobrelių lapelių,

petražolių arba bazilikų,

pagal skonį druskos ir pipirų,

aliejaus.

Kaip gaminti:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Indelius ištepkite aliejumi.

2. Svogūną smulkiai sukapokite, česnakus sutraiškykite.

3. Baklažaną supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska ir palikite 30 minučių. Taip pat plonai supjaustykite cukinijas ir pomidorus.

4. Atsargiai nuspauskite baklažanų skystį ir suberkite juos su cukinijomis ir pomidorais į dubenį. Užpilkite aliejaus ir atsargiai išmaišykite – griežinėliai turi būti pasidengę plonu aliejaus sluoksniu.

5. Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite aliejaus, suberkite svogūnus ir maišydama kepinkite iki skaidrumo. Sužerkite česnakus ir dar pakepinkite minutę. Nukėlusi nuo ugnies sumaišykite su pomidorų pasta, 3–4 stiklinėmis vandens ir šaukštu aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais. Sukrėskite padažą į indelius, išlyginkite paviršių.

6. Dailiai vieną paskui kitą išdėliokite daržovių griežinėlius. Dar kartą pašlakstykite aliejumi, užberkite druskos ir žalumynų. Uždenkite indelius folija ar dangteliais ir kepkite apie 45 minutes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais