Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūziškas obuolių pyragas

Obuolių pyragų niekada nebūna per daug! Šis receptas - klasikinio biskvitinio obuolių pyrago, kuris tiesiog ištirps burnoje.
Obuolių pyragas
Obuolių pyragas / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 1 st. miltų,
  • 1 arb.š. kepimo miltelių,
  • žiupsnelio druskos,
  • 110 g sviesto,
  • 2/3 st. cukraus,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • 10 g vanilinio cukraus,
  • 1 lašelio romo esencijos,
  • 2 didelių obuolių,
  • miltinio cukraus apibarstymui.

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

Kambario temeratūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų plaktuvu išsukite iki vientisos masės. Po vieną, nuolat plakdami, įmuškite kiaušinius. Įlašinkite romą.

Suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite.

Galiausiai suberkite nuluptus ir mažomis skiltelėmis supjaustytus obuolius. Išmaišykite.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 C laipsnių.

Kepimo formą ištepkite sviestu ir pabarstykite miltais. Sukrėskite tešlą ir gražiai išlyginkite. Paviršių apibarstykite šaukštu cukraus ir dėkite į orkaitę.

Kepkite maždaug 40 minučių, kol paviršius gražiai paruduos.

Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra, leiskite šiek tiek atvėsti ir ragaukite. Labai gardu su vaniliniais ledais arba grietinėle.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai