Todėl morkų salotos nuo seno yra ypač populiarus garnyras prie įvairių patiekalų. Jeigu rutina kiek pabodo – išbandykite šiek tiek kitokią jų versiją, kurią siūlo „Iki“ kulinarai. Papildomų išlaidų nereikės, o nustebinsite nauju skoniu, rašoma "Iki" pranešime žiniasklaidai.
Prancūziškos morkų salotos su medumi ir garstyčiomis
Reikės:
- 500 g šviežių morkų,
- 2 šaukštelių Dižono garstyčių,
- 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- 1-2 šaukštelių medaus, druskos, pipirų, šviežių petražolių,
- 1 nedidelio svogūno.
Gaminame:
Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai susmulkinkite ir sudėkite į salotinę.Dubenėlyje sumaišykite Dižono garstyčias, citrinos sultis, medų, aliejų, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir apliekite morkų-svogūnų mišinį. Sudėkite smulkintas šviežias petražoles ir gerai išmaišykite. Skaniausios bus patiektos šaltos.
Morkų salotos su apelsinų užpilu
Reikės:
- 500 g šviežių morkų,
- 2 apelsinų,
- pusės šviežios citrinos sulčių,
- kelių mėtų lapelių,
- ketvirtadalio šaukštelio cinamono,
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų.
Gaminame:
Nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite morkas. Mėtas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Apelsinus ir citriną išspauskite.
Gerai sumaišykite citrusinių vaisių sultis, aliejų, cinamoną, mėtas, šiek tiek druskos ir pipirų. Sudėkite į indą morkas, apliekite užpilu, gerai išmaišykite ir patiekite atšaldytas. Galite įpjaustyti ir šiek tiek šviežio apelsino arba jo riekelėmis salotas papuošti.