„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Prancūzų pamėgtos morkų salotos, kurios taps jūsų vizitine kortele

Morka – viena tų daržovių, kurios nemėgstančių surasti yra sunku. Spalvingą ir traškią šviežią morką su malonumu triauškia net vaikai. Ji taip pat tikras išsigelbėjimas tiems, kas nori sutaupyti ir sveikai maitintis.
Korėjietiškos morkos
Morkų salotos / Vida Press nuotr.

Todėl morkų salotos nuo seno yra ypač populiarus garnyras prie įvairių patiekalų. Jeigu rutina kiek pabodo – išbandykite šiek tiek kitokią jų versiją, kurią siūlo „Iki“ kulinarai. Papildomų išlaidų nereikės, o nustebinsite nauju skoniu, rašoma "Iki" pranešime žiniasklaidai.

Prancūziškos morkų salotos su medumi ir garstyčiomis

Reikės:

  • 500 g šviežių morkų,
  • 2 šaukštelių Dižono garstyčių,
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • 1-2 šaukštelių medaus, druskos, pipirų, šviežių petražolių,
  • 1 nedidelio svogūno.

Gaminame:

Morkas sutarkuokite, svogūną smulkiai susmulkinkite ir sudėkite į salotinę.Dubenėlyje sumaišykite Dižono garstyčias, citrinos sultis, medų, aliejų, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite ir apliekite morkų-svogūnų mišinį. Sudėkite smulkintas šviežias petražoles ir gerai išmaišykite. Skaniausios bus patiektos šaltos.

Morkų salotos su apelsinų užpilu

Reikės:

  • 500 g šviežių morkų,
  • 2 apelsinų,
  • pusės šviežios citrinos sulčių,
  • kelių mėtų lapelių,
  • ketvirtadalio šaukštelio cinamono,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • druskos ir pipirų.

Gaminame:

Nuplaukite, nusausinkite ir sutarkuokite morkas. Mėtas nuplaukite, nusausinkite ir susmulkinkite. Apelsinus ir citriną išspauskite.

Gerai sumaišykite citrusinių vaisių sultis, aliejų, cinamoną, mėtas, šiek tiek druskos ir pipirų. Sudėkite į indą morkas, apliekite užpilu, gerai išmaišykite ir patiekite atšaldytas. Galite įpjaustyti ir šiek tiek šviežio apelsino arba jo riekelėmis salotas papuošti.

Rytietiškos lęšių-morkų salotos su žaliosiomis citrinomis
Receptas: Rytietiškos lęšių ir morkų salotos su žaliųjų citrinų padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 0.50 st. (virtų arba 0,5 skardinės konservuotų)
Morkos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Cukinijos: 0.40 vnt. (supjaustytos griežinėliais)
Špinatai: 1.00 sauja
Razinos: 1.00 sauja (nedidelė)
Migdolai: 1.00 sauja (nedidelė)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (padažui)
Citrinos sultys: 1.00 valg. š. (žaliosios (laimo); padažui)
Medus: 2.50 arbat. š. (arba agavų sirupo; padažui)
Imbieras: 0.40 arbat. š. (padažui)
Ciberžolė: 0.40 arbat. š. (padažui)
Kario prieskoniai: 0.40 arbat. š. (padažui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Morkas nuskutame ir sutarkuojame, cukiniją supjaustome plonomis juostelėmis.

2. Dubenyje sumaišome lęšius, špinatus, morkas, cukinijas ir razinas.

3. Migdolus susmulkiname ir pakepiname sausoje keptuvėje, paskui juos taip pat sudedame į dubenį.

4. Atskirame dubenėlyje sumaišome padažą, pilame jį ant salotų ir gerai išmaišome.

Suskleisti
Daržovių salotos
Receptas: Ropių, obuolių ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Ropės: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (kapotų; mėgstamų)
Kaip gaminti

Ropę supjaustykite arba sutarkuokite plonais šiaudeliais. Sutarkuokite obuolį ir morką. Viską sumaišykite su grietine, įberkite druskos ir pipirų. Papuoškite žalumynais.

 

Suskleisti
Kopūstų salotos
Receptas: Tailandietiškos kopūstų ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 0.25 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Mėtos: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Kalendros: 1.00 valg. š. (kapotų šviežių)
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (išspaustų sulčių; padažui)
Žuvies padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoto; padažui)
Kaip gaminti

1. Kopūstą susmulkinkite pjaudami plonomis juostelėmis. Morką sutarkuokite arba taip pat plonai supjaustykite. Susmulkinkite prieskonines žoleles.

2. Sumaišykite salotas. Galite uždaryti sandariai ir palikti dieną–dvi šaldytuve.

3. Pasigaminkite padažą sumaišydami visus ingredientus. Skaniau, kai padažas pastovi bent kelias valandas ir skoniai susibalansuoja.

4. Prieš valgydami sumaišykite salotas su padažu.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“