Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prasidėjo registracija į „Wine + Dessert – DVARO Grand Prix“ čempionatą: kviečiamos restoranų ir mėgėjų komandos

Šefai, konditeriai, someljė ir restoranų komandos kviečiami registruotis į spalio 28 d. Vilniuje vyksiantį keturioliktąjį Vyno ir desertų derinių čempionatą „Wine + Dessert – DVARO Grand Prix“.
Publikos simpatija - T.A.I.P cake
Publikos simpatija - T.A.I.P cake / R. Daskevičiaus nuotr.

Dalyviai vertinimo komisijai, kurioje šiemet – nauji vedai, pristatys savo sukurtus vyno ir desertų derinius.

I vietos laimėtoją apdovanos pagrindinis rėmėjas „Dvaro“

Čempionatas, šiais metais vyks „Dūmų fabrike“ Vilniuje. Jo metu geriausių šalies restoranų, kolegijų, bei nepriklausomų konditerių komandos kartu su vyno ekspertais viešai, žiūrovų akivaizdoje, ruošia savo specialiai čempionatui sukurtus desertus. Tuomet juos kartu su prie desertų priderintais saldžiaisiais vynais pristato vertinimo komisijai ir renginį stebintiems žiūrovams.

Šiais metais čempionato nugalėtoją apdovanos pagrindinis 2024 metų Lietuvos vyno ir desertų derinių čempionato rėmėjas „Dvaro“. Be simbolinio prizo – auksinės šakutės, nugalėtojai gaus ir „Dvaro“ produkcijos visai komandai – ateities desertų kūrybai.

Pagrindinė „Dvaro“ prekės ženklo idėja – puoselėti Lietuvos pienininkystės tradicijas ir gaminti tik skaniausius, aukščiausios kokybės bei originalios receptūros natūralius „Dvaro“ pieno produktus. 

„Kokybė, originalumas, natūralumas, skonis ir tradicijos bei inovacijos – būtent tai jau 14 metų yra vienos svarbiausių čempionato vertybių“, – komentavo čempionato sumanytojas ir vertinimo komisijos pirmininkas Arūnas Starkus. „Todėl džiaugiamės, kad vieni dažniausiai desertuose naudojamų ingredientų – sviestas, grietinėlė ir kiti pieno produktai – šiais metais čempionato dalyviams bus dar lengviau prieinami aukščiausios kokybės. Mat visos dalyvaujančios komandos galės nemokamai naudoti „Dvaro“ produkciją savo desertams“, – dalyvių dėmesį atkreipė A.Starkus.

Lietuvybę ir tradicijas puoselėjanti „Dvaro“ įmonė šiais metais apdovanos ir lietuviškiausią desertą pristačiusią komandą.

Šie metai – pilni naujovių

Prieš 14 metų pirmą kartą suorganizuotas čempionatas prasidėjo kaip gana uždaras, nišinis renginys, siekiantis skatinti konditerių kūrybiškumą ir edukuoti žmones apie saldųjį vyną. Per pastaruosius metus „Wine + Dessert“ išaugo kelis kartus, kasmet pritraukdamas šimtus žiūrovų, kurie čempionatą stebi gyvai ir internetu.

Tad šiais metais organizatoriai persikėlė į didesnę erdvę – „Dūmų fabriką“ Vilniuje. „Minimalistinė, šviesi ir atvira erdvė suteiks dalyvaujančioms komandoms daugiau laisvės ir komforto, o mums – galimybę priimti daugiau žiūrovų, kurių susidomėjimas kasmet auga“, – komentavo renginio organizatorė Ernesta Palubinskienė.

Organizatoriai džiaugėsi ir tuo, kad ir šių metų komisijoje bus naujų veidų. Nors visi komisijos nariai dar neatskleisti, vienas jų bus prestižinio tarptautinio restoranų ir kelionių gido „Falstaff“ šiaurės šalių redaktorius Aivaras Hansonas iš Estijos, o prie nuomonės formuotojų vertinimo staliuko sėdės vyno ekspertė Urtė Mikelevičiūtė (Dervynas), gastronominių patirčių organizatorė ir klubo „Another Bite“ įkūrėja Eglė Tranaitė bei vestuvių organizatorė ir „Lapės vestuvės“ įkūrėja Laura Vagonė.

Tarp renginio rėmėjų – taip pat nauji vardai. Čempionato vandeniu šiais metais tapo vanduo „Akvilė“, pastaraisiais metais stipriai prisidedanti prie gastronominių patirčių ir renginių šalyje. Ji specialiuoju prizu apdovanos lengviausią derinį pristačiusią porą – pakvies pailsėti „Vytauto SPA“ bei visai komandai padovanos „Akvilės“ vandens prenumeratą.

Kas dalyvauja čempionate?

Čempionate kasmet dalyvauja per 20 komandų. Tarp jų ir „Michelin“ gido įvertinti restoranai, tačiau gali dalyvauti ir nepriklausomi konditeriai, mėgėjų komandos.

2023 metais I vietą laimėjo jungtinė restorano „Vila komoda“ (Palanga) ir „Vyno klubo“ komanda, komisijai pristačiusi saliero gumbo ledus, priderintus prie pusiau saldaus šampano. 2022-aisiais I vietą iškovojo restoranas „Telegrafas“, o 2021-aisiais – „Dine“.

Visus buvusių čempionatų dalyvius ir nugalėtojus galima rasti „Wine+Dessert“ internetiniame puslapyje.

Registruotis galima čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas