Kiaulienos šašlykai mangų majoneze su garstyčiomis, kadagių uogomis ir laiškiniais česnakais
Reikės:
- 2,5 kg kiaulienos sprandinės, pjaustytos kubeliais,
- 150 g majonezo su mangais,
- 2 šaukštų garstyčių tyrės,
- 1 nedidelės citrinos sulčių,
- kelių žiupsnių 5 rūšių pipirų mišinio,
- kelių žiupsnių maltų lauro lapelių,
- kelių žiupsnelio kalendros,
- kelių žiupsnelių baziliko,
- 8 -10 smulkintų džiovintų kadagio uogų,
- kelių šaukštų labai smulkiai pjaustytų laiškinių česnakų,
- šaukšto druskos.
Gaminimas:
Pirmiausia mėsą aš ištrinu tik druskos, pipirų, baziliko, kalendros, kadagio uogų mišiniu.
Taip pastovi nors valandą, geriau dvi, ar tris. Bet šaltokai.
Tuomet sumaišau majonezą su garstyčiomis, citrinų sultimis bei laiškiniais česnakais ir, suvertusi ant mėsos, išmaišau.
Dar turi pastovėti kelias valandas.
Ruošiant etapais, mėsa gaunasi ,,neuždususi'' ir nesijaučia specifinio kvapo, jei ji yra labai šviežia.
Skanu ir labai gaivu!
Skanaus!
Regina
Dėkojame Reginai už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus!