Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie arbatos, kavos ar pieno – sviestiniai sausainiai su riešutais

Kaip gera atsibusti ryte ir žinoti, jog po pusryčių, prie kavos ar arbatos puodelio, bus galima pasimėgauti naminiu sausainiu. O gal ne po pusryčių, bet popiet, o gal net vakare, su stikline kakavos ar pieno... Kokiu metu besimėgautumėte, sviestiniai sausainiai su riešutų gabaliukais nudžiugins bet kada!
Sviestiniai sausainiai su riešutais
Sviestiniai sausainiai su riešutais / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 350 g miltų;
  • 1 valg. šaukšt. kukurūzų krakmolo (iš bėdos galite berti ir bulvių);
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 160 g sviesto, ištirpinto;
  • žiupsnelis smulkios druskos;
  • 150 g cukraus (labiausiai tinka smulkus rudasis);
  • 1 didelis kiaušinis;
  • keli lašai vanilės ekstrakto ar 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • 120 g pekanų riešutų (susmulkintų) ir dar keliolika jų puselių sausainių viršui.

Gaminimas:

1. Vidutiniame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą ir kepimo miltelius. Atidėkite šį mišinį į šalį.

2. Kitame didesniame dubenyje sumaišykite ištirpintą dar šiltą sviestą su cukrumi, tada įmuškite kiaušinį, supilkite vanilės ekstraktą ar pastą, gerai išmaišykite.

3. Į skystąjį mišinį suberkite miltus ir kapotus pekanus, kruopščiai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų. Tešla atrodys drėgnoka ir sunkiai minkoma – taip ir turi būti.

4. Didelę skardą išklokite kepimo popieriumi. Rankomis ar šaukštu gnybkite maždaug graikinio riešuto dydžio tešlos rutuliukus ir dėliokite skardoje. Kai visus sudėliosite, mažiausiai valandai, geriau – kelioms, o galima ir nakčiai dėkite skardą į šaldytuvą.

5. Sausainiams pabuvus šaldytuve, įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Į kiekvieną sausainį įspauskite po nesmulkintą pekano riešuto puselę, pabarstykite druska (ji suteiks balansą, atsvers saldumą – tačiau galite ir neberti).

6. Kepkite apie 10 min., kol sausainiai kiek iškils ir paruduos, tačiau neperkepkite. Leiskite kiek atvėsti dar skardoje, o vėliau perkelkite ant grotelių kepiniams vėsinti ar į plačią lėkštę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais