„Martyno receptų nuotraukas, kuriuos jis siūlo išbandyti kartu su gerais draugais, kūrėme jo naujajame restorane. Nuotraukose atsiskleidžia itin estetiškas Martyno patiekalų braižas, be to, šį kartą pasirinkau koncepciją, kai nuotraukų dalimi tapo ir pats virtuvės šefas. O fotografijų stilių ir koloritą padiktavo naujojo restorano aplinka“, – apie fotosesiją pasakojo R.Daskevičius.
M.Praškevičius savaitgalio vakarienei su draugais siūlo spirgučių su saulėgrąžomis užkandį, kopūsto steiką, kriaušių ir burokėlių sultis, desertui – varškės spurgas.
Prie fotografo R.Daskevičiaus projekto „52 kartai“, kurio metu fotografas kiekvieną savaitę su vis nauja idėja fotografuoja vis kito žymaus virtuvės šefo receptus – nuo užkandžio iki deserto, skirtus specialiai draugų vakarienei, – nuo metų pradžios jau prisijungė 10 šalies virtuvės meistrų. Iki metų pabaigos fotografas planuoja surinkti daugiau nei pusšimčio virtuvės šefų receptus ir nuotraukas.
Projektą „52 kartai“ galima rasti socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram
Kopūsto steikas
Ingredientai (4 asm):
- 1 kopūstas;
- 400 ml natūralių obuolių sulčių;
- 2 šaukštai sviesto;
- citrina;
- druskos;
- alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Visą kopūstą dėkite į barbekiu kepsninę ir kepkite vartydami kas 10 minučių. Ar kopūstas jau iškepęs, tikrinkite prie koto – įbedus peiliu jis turi būti minkštas. Priklausomai nuo dydžio, kopūstas keps apie valandą. Šiam receptui geriau rinkitės mažesnius ekologiškus kopūstus.
2. Paruoškite padažą. Obuolių sultis užvirkite, įdėkite sviestą ir rankiniu plaktuvu suplakite, kol suputos. Jei obuoliai saldesni, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį.
3. Viršutinius kopūsto lapus nuimkite, supjaustykite jį porcijomis ir dėkite į lėkštę. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir užpilkite padažo.