Prie fotoprojekto „52 kartai“ prisijungusio šefo Martyno Praškevičiaus receptas: kopūsto steikas

Pernai geriausiu tituluoto restorano „Stebuklai“ virtuvės šefas, neseniai atidaręs naują restoraną „Džiaugsmas“, Martynas Praškevičius draugų vakarienei siūlo patiekalus iš seniai pamirštų vietinių lietuviškų produktų. Jų derinius šefas sukūrė specialiai fotografo Roberto Daskevičiaus projektui „52 kartai“, kuriame kiekvieną savaitę skelbiami geriausių šalies virtuvės meistrų receptai, o fotografas juos kaskart vis kitaip iliustruoja.
Martyno Praškevičiaus ruoštas kopūsto steikas
Martyno Praškevičiaus ruoštas kopūsto steikas / R.Daskevičiaus (projektas „52 kartai“) nuotr.

„Martyno receptų nuotraukas, kuriuos jis siūlo išbandyti kartu su gerais draugais, kūrėme jo naujajame restorane. Nuotraukose atsiskleidžia itin estetiškas Martyno patiekalų braižas, be to, šį kartą pasirinkau koncepciją, kai nuotraukų dalimi tapo ir pats virtuvės šefas. O fotografijų stilių ir koloritą padiktavo naujojo restorano aplinka“, – apie fotosesiją pasakojo R.Daskevičius.

R.Daskevičiaus (projektas „52 kartai“) nuotr./Martynas Praškevičius
R.Daskevičiaus (projektas „52 kartai“) nuotr./Martynas Praškevičius

M.Praškevičius savaitgalio vakarienei su draugais siūlo spirgučių su saulėgrąžomis užkandį, kopūsto steiką, kriaušių ir burokėlių sultis, desertui – varškės spurgas.

Prie fotografo R.Daskevičiaus projekto „52 kartai“, kurio metu fotografas kiekvieną savaitę su vis nauja idėja fotografuoja vis kito žymaus virtuvės šefo receptus – nuo užkandžio iki deserto, skirtus specialiai draugų vakarienei, – nuo metų pradžios jau prisijungė 10 šalies virtuvės meistrų. Iki metų pabaigos fotografas planuoja surinkti daugiau nei pusšimčio virtuvės šefų receptus ir nuotraukas.

Projektą „52 kartai“ galima rasti socialiniuose tinkluose Facebook ir Instagram

R.Daskevičiaus (projektas „52 kartai“) nuotr./Martyno Praškevičiaus ruoštas kopūsto steikas
R.Daskevičiaus (projektas „52 kartai“) nuotr.

Kopūsto steikas

Ingredientai (4 asm):

  • 1 kopūstas;
  • 400 ml natūralių obuolių sulčių;
  • 2 šaukštai sviesto;
  • citrina;
  • druskos;
  • alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Visą kopūstą dėkite į barbekiu kepsninę ir kepkite vartydami kas 10 minučių. Ar kopūstas jau iškepęs, tikrinkite prie koto – įbedus peiliu jis turi būti minkštas. Priklausomai nuo dydžio, kopūstas keps apie valandą. Šiam receptui geriau rinkitės mažesnius ekologiškus kopūstus.

2. Paruoškite padažą. Obuolių sultis užvirkite, įdėkite sviestą ir rankiniu plaktuvu suplakite, kol suputos. Jei obuoliai saldesni, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį.

3. Viršutinius kopūsto lapus nuimkite, supjaustykite jį porcijomis ir dėkite į lėkštę. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir užpilkite padažo.

R.Daskevičiaus (projektas „52 kartai“) nuotr./Martyno Praškevičiaus ruoštas kopūsto steikas
R.Daskevičiaus (projektas „52 kartai“) nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų