Visą karantino laikotarpį iš paramos būdu suteiktų maisto produktų, kuriuos pristatytų „Stiprūs kartu“ savanoriai, virtuvės šefai gamins nesudėtingus patiekalus (košes, sriubas, troškinius ir t.t.). Jau pagamintą maistą iš restoranų taip pat paims savanoriai ir išvežios žmonėms, kuriems reikia pagalbos visose Lietuvos vietovėse.
Prie iniciatyvos jau prisijungė šie virtuvės šefai iš skirtingų Lietuvos miestų: Deivydas Praspaliauskas („Amandus“), Jaroslav Orševski („Minordija“), Martynas Maciulevičius („El Mercado“), Dovilė Piliponytė („Mo Bistro“), Artūras Samavičius („City Chef Barbecue“), Dmitrij Urbanovič („Town Steakhouse“), Irina Bukauskaitė-Petrik („Amandus desertinė“), Tomas Rimydis (Palanga), Vesta Žemaitė (restoranas „4“), Rada Matulevičienė („HBH Palanga“), Remigijus Žižys („Velvetti“, „Gastrobarai Plus Plus Plus“).
„Nemaža dalis restoranų užsidarė, bet dalis persitvarko, skirsto darbus ir tiekia maistą išsinešimui arba į namus. Žinoma, šiuo laikotarpiu labai svarbu užtikrinti higienos reikalavimus, laikytis visų privalomų švaros ir higienos instrukcijų. Taigi, jei esate sveiki, stiprūs, savimi pasitikintys, išmanantys higienos reikalavimus bei nestokojantys ryžto padėti kitiems, junkitės prie akcijos ir rašykite el. paštu vadybininke@lrvvk.lt“, - kviečia Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Jaroslav Orševski.
„Stiprūs Kartu“ projekto skambučių centras dirba 7 dienas per savaitę nuo 9 iki 17 valandos. Trumpuoju numeriu 1827 piliečiai nemokamai gali užsiregistruoti ir tapti savanoriais ar pranešti apie senyvus žmones bei šeimas, kurioms ypač reikia pagalbos.
Prie iniciatyvos prisidėti galima ir registruojantis interneto svetainėje www.stipruskartu.lt