Prie Viduržemio jūros nukeliantis patiekalas: derinam pomidorus, fetą, alyvuoges

Pomidorų sezonas dar nesibaigė, nors ruduo jau tuoj tuoj įsibėgės. O kai yra kvapnių pomidorų, galima pasiruošti nesudėtingą, bet šarmingą patiekalą, kuris akimirksniu nukels prie Viduržemio jūros. Be pomidorų jums reikės fetos, alyvuogių ir dar kelių paprastų ingredientų.
Su daržovėmis keptas feta sūris
Su daržovėmis keptas feta sūris / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 200 vynuoginių pomidoriukų;
  • 70 g Kalmata alyvuogių, supjaustytų;
  • 1 česnako skiltelė, sutrinta;
  • 1 nedidelis kubeliais supjaustytas raudonasis svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. kapotų petražolių;
  • 1arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
  • 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 120–150 g fetos sūrio;
  • šviesios duonos, lavašo ar lazdelių (patiekimui).

Gaminimas:

1. Dubenyje sumaišykite pomidoriukus, alyvuoges, svogūnus, česnaką, pusę petražolių, raudonėlius, alyvuogių aliejų, užbarstykite šiek tiek juodųjų pipirų.

2. Pasiruoškite plokščią kepimo indą patepdami ji trupučiu alyvuogių aliejaus, tada dėkite ties jo viduriu fetos sūrio gabaliuką ir pilkite ant jo pomidorų mišinį.

3. Dėkite kepimo indą į iki 200 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 15–20 min.

4. Pabarstykite likusiomis petražolėmis ir iškart valgykite su duona, lavašu ar lazdelėmis. Jei patiekalo šiek tiek liko, jį vėliau galima pašildyti toje pačioje orkaitėje.

Vida Press nuotr./Su daržovėmis keptas feta sūris
Vida Press nuotr./Su daržovėmis keptas feta sūris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų