Ingredientai:
- 200 vynuoginių pomidoriukų;
- 70 g Kalmata alyvuogių, supjaustytų;
- 1 česnako skiltelė, sutrinta;
- 1 nedidelis kubeliais supjaustytas raudonasis svogūnas;
- 2 valg. šaukšt. kapotų petražolių;
- 1arbat. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 120–150 g fetos sūrio;
- šviesios duonos, lavašo ar lazdelių (patiekimui).
Gaminimas:
1. Dubenyje sumaišykite pomidoriukus, alyvuoges, svogūnus, česnaką, pusę petražolių, raudonėlius, alyvuogių aliejų, užbarstykite šiek tiek juodųjų pipirų.
2. Pasiruoškite plokščią kepimo indą patepdami ji trupučiu alyvuogių aliejaus, tada dėkite ties jo viduriu fetos sūrio gabaliuką ir pilkite ant jo pomidorų mišinį.
3. Dėkite kepimo indą į iki 200 °C laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite apie 15–20 min.
4. Pabarstykite likusiomis petražolėmis ir iškart valgykite su duona, lavašu ar lazdelėmis. Jei patiekalo šiek tiek liko, jį vėliau galima pašildyti toje pačioje orkaitėje.