Prieskoninė morkų ir lęšių sriuba: puikus pasirinkimas žiemiškai dienai

Užklupus žiemiškiems orams, kone geriausiai mus sušildyti gali sriubos. Tad pats metas pasimėgauti šia nepaprasta prieskonine morkų ir lęšių sriuba. Užtikriname – skonis jus užburs taip, kad norėsis dar ir dar.
Prieskoninė morkų ir lęšių sriuba
Prieskoninė morkų ir lęšių sriuba / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 2 šaukšteliai kumino sėklų
  • žiupsnelis čili paprikos dribsnių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 600 g morkų (nuplautų ir stambiai sutarkuotų)
  • 140 g skaldytų raudonųjų lęšių
  • 1l karšto daržovių sultinio (tinka ir iš kubelio)
  • 125 ml pieno
  • truputį natūralaus jogurto

Kaip gaminti

  1. Įkaitinkite didelę keptuvę ir sausai 1 minutę pakepinkite 2 šaukštelius kumino sėklų ir žiupsnelį aitriosios paprikos dribsnių, kol jie pradės šokinėti po keptuvę. Šaukštu iš keptuvės išimkite maždaug pusę prieskonių ir atidėkite į šalį.
  2. Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 600 g stambiai tarkuotų morkų, 140 g skaldytų raudonųjų lęšių, 1 l karšto daržovių sultinio ir 125 ml pieno ir užvirinkite.
  3. Troškinkite 15 minučių, kol lęšiai išbrinks ir suminkštės.
  4. Sutrinkite sriubą trintuvu arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės.
  5. Pagardinkite pagal skonį, uždėkite šaukštą natūralaus jogurto ir pabarstykite atidėtais skrudintais prieskoniais. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai