Ingredientai:
- 1 kg vištienos be kaulų ir odos (labiausiai tinka šlaunelių mėsa, bet galima naudoti ir krūtinėlės filė);
- 150 g džiovintų abrikosų, nuplautų ir supjaustytų pusiau;
- 0,5 arbat. šaukšt. aitriosios paprikos dribsnių;
- 1 arbat. šaukšt. malto kumino;
- 1 arbat. šaukšt. maltos kalendros;
- 4 gvazdikėliai;
- 4 kardamono ankštys, šiek tiek patraiškytos;
- 3 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- pusės nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas, sutarkuotas;
- 1 cinamono lazdelė arba 1 arbat. šaukšt. malto cinamono;
- 2 svogūnai, smulkiai supjaustyti;
- 1 skardinė kokybiškų konservuotų pomidorų (jei jie nepjaustyti, kiek pasmulkinkite);
- rapsų aliejaus;
- pluoštas šviežios kalendros, sukapotos (patiekimui).
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aitriosios paprikos dribsnius, kuminą, maltą kalendrą, gvazdikėlius, kardamoną, česnaką ir imbierą. Užpilkite šį mišinį keliais šaukštais šilto vandens – turite gauti rupią tirštą košelę. Atidėkite į šalį.
2. Vištieną supjaustykite maždaug kąsnio dydžio gabaliukais.
3. Plačiadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite šiek tiek aliejaus, įmeskite cinamono lazdelę (arba suberkite cinamoną), 15 sekundžių pakepinkite, tuomet suberkite svogūnus, įberkite 3/4 šaukštelio druskos, pakepinkite 3–4 min., kol svogūnai ims minkštėti ir ruduoti. Sudėkite į keptuvę prieš tai pasigamintą prieskonių košelę, išmaišykite. Sudėkite vištieną, pakepinkite maišydami, kol vištiena pabals. Sudėkite abrikosus ir konservuotus pomidorus. Išmaišykite, įpilkite apie stiklinę vandens ir uždengę troškinkite ant nedidelės kaitros apie 25–30 min., kol vištiena bus paruošta. Jei skysčio atrodo daugoka, į pabaigą nudenkite keptuvę ir padidinkite kaitrą, kad skystis nugaruotų. Būtinai paragaukite, ar netrūksta druskos.
4. Leiskite patiekalui kelias minutes pailsėti, o tada patiekite su virtais ryžiais, pabarstę kapota šviežia kalendra.