Ingredientai:
- 700–800 g avienos su šiek tiek riebalų, puikiai tinka šonkauliai (iš bėdos galima keisti jautiena, tik geriau ne kumpiu);
- 1 didelis svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 3 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos;
- 2 morkos, supjaustytos kubeliais;
- 2–3 bulvės, supjaustytos kubeliais;
- 2 pomidorai, be odelių, supjaustyti kubeliais;
- 1 baklažanas, supjaustytas nedideliais kubeliais (galima ir nedėti);
- 1 ropė (galima keisti saliero gumbu arba nedėti visai);
- stiklinė ryžių, tinka patys paprasčiausi apvalesni, krakmolingi;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- 1 aitrioji paprika;
- druskos, pagal skonį;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- sauja šviežios kalendros, sukapotos, patiekimui.
Gaminimas:
1. Į nemažą storadugnį puodą (idealu, jei turite ketaus, tuomet naudokite jį) dėkite avieną ir užkaiskite puodą ant viryklės. Įkaitinkite ir palaukite, kol riebalai ims lydytis ir jų puode susidarys keli šaukštai, o mėsa pradės vos vos skrusti.
2. Į puodą su mėsa suberkite svogūnus ir česnakus ir pakepinkite, kol svogūnai pagels, suminkštės, pasklis kvapas. Tuomet į puodą supilkite apie 1,5 litro vandens, palaukite, kol užvirs.
3. Suberkite į puodą morkas, po kelių minučių – ropės ir baklažano kubelius, dar po kelių minučių – pomidorus, suberkite čiobrelius, įdėkite į sriubą aitriąją papriką, įberkite apie šaukštelį druskos. Pavirkite viską dar kelias minutes, o tada berkite ryžius, išmaišykite, sumažinkite kaitrą iki tokios, kad puodas vos vos kunkuliuotų. Virkite 20 min.
4. Praėjus 20 min. suberkite ir bulves ir vėl ant labai silpnos ugnies virkite apie 30 min. – šiai sriubai reikia laiko.
5. Paragaukite, ar netrūksta druskos, ar ryžiai jau minkšti. Nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite ramiai pastovėti 15–20 min.
6. Pilstykite į lėkštes, berkite šviežiai maltų juodųjų pipirų ir kapotų šviežių kalendrų.