Miltai. Meduoliams puikiausiai tinka paprasčiausi kvietiniai miltai, pasirūpinkite, kad turėtumėte jų atsargų. Jei norite maistingesnio varianto, kvietinius miltus galite keisti speltų, į baltus miltus įmaišyti pilno grūdo, o gal net saujelę ruginių, kurie suintensyvins skonį. Dar viena skonį ir tekstūrą pagerinanti gudrybė – dalį kvietinių miltų keisti migdolų miltais.
Prieskoniai. Parduotuvėse galite rasti jau paruoštų prieskonių mišinių meduoliams, tačiau tokį norimomis proporcijomis galite pasiruošti ir patys. Paprastai šį mišinį sudaro cinamonas, malti gvazdikėliai, maltas kardamonas, imbiero milteliai, po truputį juodųjų bei kvapniųjų pipirų ir tarkuoto/malto muskato riešuto. Jei norite kvapnių meduolių, prieskoniai turėtų būti kuo šviežesni. Kaip pasakoja ekspertė, niekada neprašausite pirkdami nesmulkintus prieskonius ir juos patys sugrūsdami, sumaldami. Žinoma, taip pasirinkus, darbelio bus, tad pamąstykite, ar jam ryšitės.