Restorano „Ferma“ konditerė Valerija Chudova atskleidžia, kokios yra penkios pagrindinės šio pyrago „Red Velvet“ savybės ir dalijasi pasiteisinusiu receptu, kad šventė į kiekvienus namus atkeliautų su puikiu skoniu.
Kuo „Red Velvet“ pyragas ypatingas?
Spalva. Jo ypatinga raudona spalva išgaunama pridedant maistinių dažų, kad spalva ji būtų sodresnė ir ryškesnė.
Tekstūra. Pyrago tešla yra itin minkšta ir drėgna, nes naudojamas kefyras arba jogurtas, kartu su nedideliu kiekiu kakavos. Žodis „aksomas“ tiesiogiai reiškia jo lygią, aksominę tekstūrą.
Lengvo kakavinio skonio. Nors naudojami kakavos milteliai, "Red Velvet" nėra klasikinis šokoladinis pyragas. Kakavos skonis labai švelnus ir neužgožia kitų skonių.
Kremas. Tradiciškai pyragas patiekiamas su kremu, pagamintu iš grietinėlės sūrio. Tai esminis elementas, suteikiantis saldų ir kartu šiek tiek rūgštoką skonį, puikiai kontrastuojantį su pyrago minkštumu.
Skonių balansas. Kefyro ar acto rūgštingumas, švelnus kakavos prisilietimas ir grietinėlės saldumas sukuria neįprastą ir harmoningą skonį, dėl kurio šis pyragas toks populiarus.
Valerijos Chudovos raudonojo aksomo pyrago receptas
Ingredientai:
Tešlai:
- 300 g miltų;
- 300 g cukraus;
- 100 g minkšto sviesto;
- 2 kiaušiniai;
- 240 ml kefyro;
- 1 v. š. kakavos miltelių;
- 1-2 a. š. raudonų maistinių dažų;
- 1 a.š. vanilino ekstrakto;
- 1 a.š. gazuoti gėrimo;
- 1 a.š. acto (9%);
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1/2 a.š. druskos.
Kremui:
- 400 g grietinėlės sūrio (pvz., Philadelphia);
- 300 ml saldžios grietinėlės 33 proc.;
- 150 g cukraus pudros;
- 1 a.š. vanilino ekstrakto.
Paruošimas:
Tešlos paruošimas:
- Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Paruoškite dvi 20-23 cm skersmens formas, ištepkite jas sviestu ir išklokite kepimo popieriumi.
- Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir kakavos miltelius.
- Kitame dideliame dubenyje iki purumo išplakite sviestą su cukrumi. Po vieną įmuškite kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išplakdami.
- Į masę supilkite kefyrą, maistinius dažus ir vanilės ekstraktą. Maišykite, kol masė įgaus tolygią spalvą.
- Į skystos masės mišinį pamažu supilkite sausus ingredientus, maišydami mikseriu arba rankomis.
- Sodą užgesinkite actu ir greitai supilkite į tešlą, greitai išmaišykite.
Kepimas:
- Tešlą padalinkite į dvi dalis ir supilkite į paruoštas formeles. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol į vidurį įsmeigtas ir ištrauktas dantų krapštukas bus sausas.
- Išimkite iškeptus biskvitus iš formelių ir leiskite jiems atvėsti.
Kremo paruošimas:
- Kreminį sūrį išplakite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu iki vientisos masės.
- Atskirai išplakite šaltą riebią grietinėlę iki minkštos ir purios masės.
- Išplaktą saldžią grietinėlę atsargiai sumaišykite su kreminio sūrio mase, maišydami mentele, kol gausis vienalytis kremas.
Torto surinkimas:
- Atvėsusius biskvitus perpjaukite per pusę, jei norite daugiau sluoksnių.
- Kiekvieno biskvito sluoksnį aptepkite kremu, tada kremu aptepkite viršų ir šonus.
- Jei norite, tortą papuoškite sausainių trupiniais arba šviežiomis uogomis.
Jūsų „Raudonasis aksomas“ yra paruoštas!