Ingredientai:
- 500 g maltos neriebios kiaulienos;
- 1 raudona ar oranžinė saldžioji paprika, be sėklų ir kotelio;
- 1 raudona aitrioji paprika;
- 2 skiltelės česnako;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 1,5 arbat. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (jei neturite, galite naudoti ir paprastus);
- 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 kiaušinis, švelniai paplaktas;
- 2 skiltelės česnako (sutraiškytos) arba 1 arbat. šaukšt. česnakų miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. malto kumino;
- graikiško jogurto arba grietinės (patiekimui).
Gaminimas:
1. Pirmiausiai pagaminkite padažą, kurio prireiks ir formuojant kukuliukus, ir vėliau, jau iškeptiems jiems paskaninti. Į nedidelį elektrinio kombaino indą su S formos peiliukais dėkite kubeliais supjaustytą saldžiąją papriką, susmulkintą aitriąją papriką, česnako skilteles, 2 šaukštus aliejaus, actą, pusę paprikos miltelių, pusę druskos kiekio. Visus šiuos produktus sutrinkite iki kuo vientisesnės masės.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir švelniai patepkite aliejumi.
3. Sudėkite mėsą į nemažą dubenį, įpilkite porą šaukštų pagaminto paprikų padažo, supilkite kiaušinį, suberkite kuminą, likusią druską, paprikos miltelius. Viską labai gerai išmaišykite (patogiausia tą daryti rankomis).
4. Aliejuotomis rankomis suformuokite iš gautos mėsos masės maždaug graikinio riešuto dydžio kukuliukus, sudėliokite juos ant paruoštos skardos.
5. Kepkite 10 min. su kaitinimu iš viršaus ir apačios, o tada kelioms minutėms įjunkite grilio funkciją (jei tokios nėra, tada bent ventiliatorių).
6. Dėkite po kelis kukuliukus į lėkštes, pašlakstykite jogurtu ar grietine ir likusiu paprikų padažu. Šalia tinka mėgstamos lengvos salotos, virti ryžiai, bulguras ar kuskusas.