Ingredientai:
- 300 g moliūgo, nulupto ir supjaustyto kubeliais;
- 1 skardinė konservuotų avinžirnių;
- 1 stiklinė virtų perlinių kruopų arba perlinio kuskuso (galite pasiruošti iš vakaro);
- 0,5 granato sėklos;
- 150 g graikinių riešutų, pakepintų sausoje keptuvėje ir stambiai sukapotų;
- ryšelis šviežių petražolių, stambiai sukapotų;
- 0,5 raudonojo svogūno, supjaustyto plonais griežinėliais (galima ir nedėti);
- 0,5 arbat. šaukšt. malto kmyninio kumino;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų.
padažui:
- 0,5 citrinos sultys;
- 1 arbat. šaukšt. skysto medaus;
- 2 valg. šaukšt. tyro alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Moliūgo kubelius paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite aliejumi, pabarstykite trupučiu druskos. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min. – kol suminkštės, bet nesukris (laikas gali varijuoti priklausomai nuo moliūgo rūšies).
2. Į didelį dubenį berkite kruopas, perskalautus avinžirnius, pravėsusius moliūgo kubelius, įberkite druskos, pipirų, kumino, jei naudojate, svogūnus, švelniai išmaišykite.
3. Mažame indelyje užsukamame suplakite padažui skirtus ingredientus.
4. Ant salotų supilkite padažą, suberkite riešutus, petražoles ir granato sėklas. Darsyk išmaišykite ir galite ragauti. Likučius laikykite šaldytuve.
Pastaba: šias salotas dar tinka pagardinti ir juodosiomis alyvuogėmis, kurias pjaustykite griežinėliais.