Ingredientai:
- 4 jaunos cukinijos, supjaustytos kubeliais;
- 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
- 1 raudona saldžioji paprika, supjaustyta kubeliais;
- 1 oranžinė saldžioji paprika, supjaustyta kubeliais;
- 3 valg. šaukšt. druskos;
- 1 stiklinė obuolių sidro acto;
- 1 stiklinė vandens;
- 1 stiklinė cukraus;
- 2 arbat. šaukšt. geltonų garstyčių sėklų;
- 2 arbat. šaukšt. ciberžolės miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. kalendrų sėklų;
- žiupsnis aitriųjų paprikų dribsnių.
Gaminimas:
1. Cukinijų, paprikų ir svogūnų kubelius suberkite į didelį dubenį, apiberkite druska, gerai rankomis išmaišykite, o tada užpilkite šaltu vandeniu, kad šis visiškai jas padengtų. Leiskite taip pamirkti porą valandų.
2. Nupilkite nuo daržovių sūrų vandenį ir perskalaukite švariu.
3. Puode užkaiskite recepte nurodytą acto ir vandens kiekį, suberkite visus prieskonius, cukrų. Kai užvirs, suberkite nusunktas daržoves, palaukite, kol mišinys vėl užvirs, tuomet sumažinkite kaitrą iki minimalios ir pavirkite 10 min., kol daržovės suminkštės, bet nevirs koše.
4. Sukrėskite išvirtą dar karštą pagardą į švarius stiklainėlius, atvėsinkite, užsukite ir dėkite šaltai, idealu – į šaldytuvą.