Ingredientai:
- 1 viščiukas arba kelios pasirinktos vištienos dalys (geriau ne sparneliai);
- 2 raudonos saldžiosios paprikos;
- 1 geltona saldžioji paprika;
- 1 ananasas;
- 2 raudonieji svogūnai;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Vičiuką nusausinkite ir gerai įtrinkite druskos ir pipirų mišiniu. Šiek tiek šio mišinio pasilikite. Tuomet aptepkite šaukštu aliejaus.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių temperatūros. Pasiruoškite nedidelį, tačiau gilų kepimo indą, kuris tinkamas kepti orkaitėje.
3. Paprikas supjaustykite ketvirčiais (sėklas ir vidines membranas pašalinkite). Nulupkite ir ketvirčiais supjaustykite svogūnus. Anansą nulupkite, o tada supjaustykite stambiais gabalais. Daržoves ir ananasą dėkite į kepimo indą, pabarstykite likusia druska ir pipirais, pašlakstykite aliejumi. Ant daržovių dėkite viščiuką krūtinėle į viršų (ar vištieną).
4. Dėkite vištieną su daržovėmis į orkaitę. Kepkite valandą, o paskui kaitrą padidinkite iki 200 laipsnių, viščiuką apverskite (dabar jis bus krūtinėle į apačią). Kepkite dar 30 minučių.
5. Ištraukite iš orkaitės, leiskite keliolika minučių pailsėti, o tada tiekite. Kepimo indo dugne susikaupusias mėsos ir daržovių sultis panaudokite kaip padažą. Šalia tiekite virtų ryžių ir (nebūtina) mėgstamų žalumynų salotų.