Ingredientai:
- 2 pakuotės greitai paruošiamų rameno stiliaus makaronų (rasite didesniuose prekybos centruose, egzotiškų produktų lentynose);
- nykščio dydžio šviežio imbiero gabaliukas;
- 3 skiltelės česnako;
- ryšelis svogūnų laiškų;
- 3 valg. šaukšt. neutralaus skonio aliejaus, tinkamo kepti;
- 2 valg. šaukšt. sojos padažo;
- 1 valg. šaukšt. ryžių acto;
- 1 arbat. šaukšt. kepintų sezamų aliejaus;
- 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- kepintų sezamų sėklų (patiekimui).
Gaminimas:
1. Česnakus ir imbierą nulupkite ir supjaustykite plonyčiais, kone perregimais griežinėliais. Svogūnų laiškus nuplaukite, nusausinkite ir labai smulkiai supjaustykite (maždaug 1/4 jų atidėkite į šalį patiekimui).
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir suberkite imbierų-česnakų-svogūnų laiškų mišinį. Pakepinkite 2–3 min., kol svogūnai suglebs, o česnakai ir imbieras kiek parus, suminkštės (tik neleiskite degti!).
3. Nukelkite keptuvę nuo kaitros ir supilkite sojos padažą, ryžių actą, kepintų sezamų aliejų, suberkite cukrų ir labai gerai išmaišykite. Palikite pastovėti 10–15 min.
4. Pagal instrukcijas ant pakuotės paruoškite makaronus – išvirkite arba užpylę verdančiu vandeniu palaikykite tiek, kiek prašoma. Tuomet nusausinkite ir supilkite į platų dubenį.
5. Ant makaronų supilkite visą keptuvėje paruoštą mišinį, tuomet paskirstykite į dubenėlius, iš kurių valgysite, pabarstykite sezamų sėklomis, likusiais svogūnų laiškais, jei norite aštriau, galite apšlakstyti aitriųjų paprikų aliejumi ar pabarstyti aitriųjų paprikų dribsniais.