1
Ratukai su sūriu ir garstyčiom
Ingredientai:
- 1 didelis lakštas šaldytos sluoksniuotos tešlos (prieš pradedant darbą leiskite 15 min. atšilti);
- 2 valg. šaukšt. švelnių ar vidutinio aštrumo garstyčių;
- 4-5 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto parmezano ar kito mėgstamo kietojo sūrio;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Dvi dideles skardas išklokite kepimo popieriumi.
2. Dėkite tešlos lakštą ant miltais pabarstyto paviršiaus, krėskite ant jo garstyčias ir šaukštu tolygiai paskirstykite. Tuomet pabarstykite sūriu, pipirais ir, pradėdami nuo siauresniojo krašto, suvyniokite standų vyniotinį.
3. Labai aštriu peiliu šį vyniotinį supjaustykite maždaug 5-7 mm storio griežinėliais.
4. Dėkite griežinėlius į paruoštas skardas palikdami nemažus tarpus.
5. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 8-10 min., kol kepinukai gražiai parus. Leiskite kiek atvėsti, o tada galima tiekti.
Šie pyragėliai skaniausi tą pačią dieną.
Trukmė
15-20 min.
Lygis
lengva
Proga
bet kokia; tinka kaip užkandis prie alaus ar vyno