Ingredientai:
- 1 vidutinis kalafioras, nuplautas ir supjaustytas žiedynais;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1/2 susmulkinto svogūno;
- druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį;
- 2 vidutinės bulvės, supjaustytos kubeliais;
- 1 l vištienos sultinio;
- 3 šakelės čiobrelių;
- 50 ml grietinėlės;
- 8–10 briuselinių kopūstų galvučių, padalintų į lapelius (nebūtinai);
- 120–150 g stambiai sutrupinto ožkų pieno sūrio.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Plokščią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir po žiupsnį druskos bei juodųjų pipirų, kepinkite pamaišydami, kol svogūnai taps perregimi. Sudėkite bulves ir 3/4 kalafiorų, supilkite sultinį ir įmeskite čiobrelių šakeles.
3. Virkite daržoves ant nedidelės ugnies apie 30 min., retkarčiais pamaišydami, kol jos suminkštės, tada išimkite čiobrelių šakeles.
4. Kol sriuba verda, likusius 1/4 kalafiorų bei briuselinių kopūstų lapelius paskleiskite kepimo formoje, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska. Kepkite 5–7 min., kol briuselinių kopūstų lapeliai suglebs, tada juos išimkite iš skardos, o kalafiorus pakepkite dar 7–10 min., kol taps auksiniai.
5. Visą puodo turinį elektriniu trintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Grąžinkite ant ugnies, supilkite grietinėlę ir užkaitinkite, paragaukite, ar netrūsta druskos ar pipirų.
6. Įpilkite sriubos į dubenėlius, į kiekvieną įberkite po šaukštą-kitą keptų kalafiorų žiedynėlių ir briuselinių kopūstų lapelių, paskaninkite ožkų pieno sūriu.