Ingredientai:
- 600 g jautienos;
- 1 didelis svogūnas;
- 2 didelės saldžiosios raudonosios paprikos;
- 2 dideli gerai prinokę pomidorai be odelių (arba pusė skardinės konservuotų pomidorų be odelių);
- 2 arbat. šaukšt. maltos raudonosios paprikos;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 arbat. šaukšt. (nubrauktas) druskos.
Gaminimas:
1. Supjaustykite svogūną kubeliais. Suberkite į įkaitintą puodą su ištirpintu sviestu ir alyvuogių aliejumi. Pakepkite porą minučių.
2. Supjaustykite jautieną gana stambiais kubeliais (kraštinė tebūnie 3 cm), berkite mėsą į puodą su svogūnais. Kepinkite, o kai iš mėsos ims skirtis sultys, Dėkite į puoda kubeliais pjaustytą jautieną ir kai ji apkeps bei pradės skirtis sultys, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, kubeliais supjaustytus ar patrintus šakute (jei konservuoti) pomidorus bei maltą raudonąją papriką.
3. Pamaišydami kiek patroškinkite ir kol neišsausėjo, užpilkite viską verdančiu vandeniu, jis turi apsemti troškinį per 1-2 cm. Suberkite druską.
4. Troškinkite ant mažos ugnies mažiausiai 1,5 val. – turi išeiti tirštas kreminis patiekalas, kuriame mėsa minkštutėlė, o paprika ir pomidorai – visiškai suvirę.
Tiekite su virtomis bulvėmis ar bulvių koše, jei norite lengviau, tinka ir kitos mėgstamos kruopos, o gal tiesiog balta duona, kurią skaniai dažysite į guliašo likučius lėkštėje.