Ingredientai:
- 2 stiklinės virtų ar konservuotų baltųjų pupelių (jei naudojate konservuotas, jas nusunkite ir perskalaukite po tekančiu vandeniu);
- 1 kukurūzo burbuolė (nupjaustykite grūdus) arba 1 skardinė konservuotų kukurūzų (juos nusunkite);
- 1 raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas;
- 1 maža cukinija, supjaustyta mažais kubeliais;
- keli svogūno laiškai, smulkiai supjaustyti;
- ryšelis šviežių bazilikų ar petražolių (arba ir vienų, ir kitų), smulkiai supjaustytų.
padažui:
- 4-5 saulėje džiovinti pomidorai, konservuoti aliejuje, smulkiai supjautyti (dar reikės ir 2 šaukštų aliejaus, kuriame jie buvo);
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite saulėje džiovintus pomidorus, česnaką, actą, druską. Išmaišykite. Supilkite alyvuogių aliejų ir aliejų nuo džiovintų pomidorų ir darsyk išmaišykite.
2. Į dubenį su padažu berkite pupeles, cukinijas, svogūnus ir svogūnų laiškus, kukurūzus. Labai gerai išmaišykite, o galiausiai suberkite žalumynus ir darsyk permaišykite. Šią mišrainę galite papildyti daržovėmis, kurios tik jums atrodys tinkamos (tik svarbu, kad jos nebūtų pernelyg sultingos ir greitai rūgstančios).
Mišrainės likučius laikykite sandariame inde šaldytuve.