Kiekis: 4 porcijos
Kalorijos: 120 kcal
Paruošimo laikas: 50 min.
Ingredientai:
- „Vapeur“ garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml, 1 skardinė
- Kukurūzai, 425ml, 1/2 skardinės
- Pipirai saldūs raudoni – 2 vnt.
- Salierai – 1 stiebas
- Svogūnas – 1 vnt.
- Česnakai – 2 skiltelės
- Petražolės – 3 šakelės
- Lauro lapai – 2 vnt.
- Raudonėliai (džiovinti) – 1 arbat. šaukšt.
- Alyvuogių aliejus – 3 šaukštai
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir salierą, česnaką stambiai, pipirus nedideliais kubeliais.
- Pašildykite keptuvėje alyvuogių aliejų, apkepkite svogūną, salierą, pipirus ir česnaką. Paskui pasūdykite ir pabarstykite pipirais, ant mažos ugnies paruoškite daržoves iki minkštumo. Tada įdėkite raudonėlius ir viską permaišykite.
- Sudėkite pupeles į keptuvę, permaišykite su kitomis daržovėmis ir pašildykite. Sudėkite viską į puodą, įpilkite 700 ml vandens, jei reikia, įberkite druskos. Viską kepti ant silpnos ugnies.
- Kai vanduo taps karštas, bet dar neužvirs, suberkite kukurūzus ir užvirinkite. Įdėkite lauro lapus ir ant silpnos ugnies pavirkite dar 15-20 min.
- Pabaigoje išimkite lauro lapą ir pabarstę smulkiai pjaustytomis petražolėmis, pateikite sriubą.