Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Purios, garuose virtos bao bandelės: pagaminti paprasčiau, nei gali atrodyti

Purios, minkštos, mielinės bandelės, kurios įdarytos kartais dar vadinamos „azijietiškais burgeriais“. Tai Lietuvoje vis labiau populiarėjančios bao bandelės, atkeliavusios iš Kinijos. Pagrindinis šių bandelių išskirtinumas tas, jog jos nėra kepamos, bet verdamos garuose. Tik neišsigąskite – tam net nebūtinas specialus puodas.
Įdarytos bao bandelės
Įdarytos bao bandelės / Vida Press nuotr.

Kaip teigiama prekybos tinklo „Maxima“ pranešime žiniasklaidai, bao bandelės yra labai gardžios, puikiai tinkamos valgyti vienos, prie sriubos, daržovių patiekalų, taip pat papildomos pačiais įvairiausiais įdarais. Pasigaminti jų namuose, anot prekybininkų, nėra taip sudėtinga, kaip gali pasirodyti – tereikia žinoti keletą gudrybių.

Vida Press nuotr./Bao bandelės
Vida Press nuotr./Bao bandelės

Specialus puodas nebūtinas

Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė patikslina, jog priešingai nuo kitų mielinių pyragėlių ir bandelių, bao yra ne kepamos įkaitintame aliejuje, o verdamos garų puode. Todėl, pasak B.Baratinskaitės, tokia gamybos technologija užtikrina, kad jos nekaupia riebalų. Be to, turi mažiau kalorijų, nei, pavyzdžiui, įprastos sumuštinių bandelės.

„Gali pasirodyti, kad šio patiekalo gamybos procesas yra neįveikimas namų sąlygomis. Tačiau viskas – priešingai. Bao bandelėms tinkantį garų puodą galima pasidaryti patiems. Reikės užvirti vandenį įprastame puode, uždėti sietelį, viską uždengti dangčiu, suvyniotu į virtuvinį rankšluostį. Lengvai pagaminama ir bandelių tešla. Ji kildinama apie porą valandų, o paruoštas patiekalas pagarinamas geras 10 minučių. Visa tai reikia išmėginti bent kartą, o po to bao bandeles gaminti bus išties lengva“, – sako B.Baratinskaitė ir dalijasi receptu, kuriuo vadovaujantis bandelių namuose lengvai galės paruošti kiekvienas.

Tradicinės garuose virtos bao bandelės

Ingredientai:

  • 500 g miltų;
  • 1,5 stiklinės pieno;
  • 1 šaukšto aliejaus;
  • 1 šaukšto cukraus;
  • 20 g šlapių mielių;
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių.
Vida Press nuotr./Bao bandelės su įdaru
Vida Press nuotr./Bao bandelės su įdaru

Gaminimas:

1. Į dubenį supilkite pieną, sudėkite mieles, išmaišykite. Palikite geras 10 minučių pastovėti.

2. Į kitą dubenį suberkite miltus, druską, cukrų, kepimo miltelius, išmaišykite. Supilkite mielių masę, aliejų, plaktuvu pamaišykite apie 5 minutes.

3. Dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu, leiskite tešlai pakilti apie 2 valandas. Palaukite, kol ji taps dvigubai didesnė.

4. Tešlą iškočiokite iki pusės centimetro storio lakšto, stikline išspauskite apskritimus, juos patepkite aliejumi, perlenkite pusiau ir sudėkite ant nedidelių kepimo popieriaus gabalėlių. Suklokite į skardą, palaukite dar apie valandą.

5. Puode užvirkite nedidelį kiekį vandens, ant puodo dėkite sietelį, kurio vanduo neturi siekti. Viską uždenkite dangčiu, įvyniotu į virtuvinį rankšluostį. Bandeles su kepimo popieriumi po apačia reikia dėti būtent ant sietelio ir greitai uždengti bei garinti apie 10 minučių.

6. Kai patiekalas jau paruoštas, galima pasigaminti įdarą. Visavalgius nustebintų paruoštas iš traškios vištienos. Jai reikės krūtinėlės, sojos padažo, saldžios ir rūkytos paprikos, džiūvėsėlių, kiaušinio, miltų ir alyvuogių aliejaus. Viskas labai paprasta. Pirma, vištieną reiktų pamarinuoti su prieskoniais ir soja, palikti nakčiai šaldytuve, o vėliau iškepti orkaitėje, apvoliojus miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose. Norintiems be mėsos, galima į bandeles sudėti trumpai ryžių acte su cukrumi marinuotų agurkų, korėjietiškų morkų salotų ir kalendros lapelių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas