Ingredientai:
- 250 g kreminės varškės (paprastą varškę galite pertrinti per sietelį) arba rikotos;
- 200 ml pieno arba pasukų;
- 2 kiaušiniai, tryniai atskirti nuo baltymų;
- 200 g grikių miltų;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- didelis žiupsnis druskos;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
- šiek tiek aliejaus (kepimui).
patiekimui:
- 150 g rūkytos šoninės, supjaustytos kubeliais;
- grietinės;
- šviežių krapų, smulkiai kapotų.
Gaminimas:
1. Nemažame dubenyje sumaišykite varškę ar rikota su pienu ar pasukomis ir kiaušinių tryniais, turite gauti gana skystą glotnią tyrę.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir pipirus. Supilkite biriuosius ingredientus į skystųjų ingredientų mišinį, išmaišykite.
3. Baltymus išplakite iki putų ir atsargiai įmaišykite į blynų tešlos masę, mūsų tikslas – išsaugoti kuo daugiau išplaktų baltymų burbuliukų.
4. Įkaitinkite keptuvę iki vidutinės kaitros, vos vos patepkite aliejumi. Formuodami dėkite po didelį šaukštą tešlos. Beje, jei norite idealiai apvalių blynų, galite naudoti nedidelius konditerinius žiedus ar apskritas formeles sausainiams išpjauti. Žinoma, jei tokius daiktus namuose turite savo virtuvėje. Keptuvę riebalais patepkite kaskart kepdami naują blynų porciją.
5. Atskiroje sausoje keptuvėje paskrudinkite šoninę, kol pakvips.
6. Tiekite blynus su grietine, krapais ir šoninės kubeliais.