Purūs ir maistingi grikių miltų ir varškės blynai. Tiks saldūs ir „rimti“ priedai

Blynai, kuriuose yra grikių miltų, maistingesni už tuos, kuriuose miltai – tik kvietiniai. O varškė yra tas ingredientas, kuris blynams suteikia minkštumo, purumo. Taigi, suvienijame šiuos du ingredientus, į kompaniją imame dar kelis produktus, maišome tešlą ir kaipmat skanausime puikių blynukų!
Grikių blynai
Grikių blynai / Fotolia nuotr.

Ingredientai:

  • 4 valg. šaukšt. kvietinių miltų;
  • 4 valg. šaukšt. grikių miltų;
  • 200 g varškės;
  • 3 kiaušiniai;
  • žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
  • 1 valg. šaukšt. cukraus;
  • 120 ml pieno arba pasukų;
  • aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Dubenyje kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite pieną, išmaišykite.

2. Suberkite pertrintą varškę ir su kepimo milteliais bei soda sumaišytus miltus. Masė turi būti riebios grietinės tirštumo. Jei ji pernelyg skysta, įberkite dar kokį šaukštą kvietinių miltų.

3. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite po šaukštą tešlos taip formuodami nedidelius blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus.

Galite valgyti su mėgstamais saldžiais ar nesaldžiais priedais – uogiene, trintomis uogomis, o gal grietine, sviestu ir pan.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai