Ingredientai:
- 4 valg. šaukšt. kvietinių miltų;
- 4 valg. šaukšt. grikių miltų;
- 200 g varškės;
- 3 kiaušiniai;
- žiupsnis druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 1 valg. šaukšt. cukraus;
- 120 ml pieno arba pasukų;
- aliejaus (kepimui).
Gaminimas:
1. Dubenyje kiaušinius gerai išplakite su cukrumi ir druska. Supilkite pieną, išmaišykite.
2. Suberkite pertrintą varškę ir su kepimo milteliais bei soda sumaišytus miltus. Masė turi būti riebios grietinės tirštumo. Jei ji pernelyg skysta, įberkite dar kokį šaukštą kvietinių miltų.
3. Storadugnėje keptuvėje ant vidutinės kaitros įkaitinkite aliejų. Dėkite po šaukštą tešlos taip formuodami nedidelius blynelius. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
Galite valgyti su mėgstamais saldžiais ar nesaldžiais priedais – uogiene, trintomis uogomis, o gal grietine, sviestu ir pan.