Bulvinius virtinukus galima rasti daugelio šalių virtuvėse. Skiriasi tik pavadinimai ir padažai, kuriuos galime pasigaminti ir mes. Tad kiekvieną kartą tie patys virtinukai gali būti vis kitokie. Beje, patiekę juos su bolonijos padažu, turėsite labai originalų patiekalą, o drąsiausi su virtinukais galite netgi gaminti troškinius.
Virtinukams reikės:
- 700 g virtų bulvių,
- 1 didelio kiaušinio,
- žiupsnelio druskos,
- 2 st. miltų.
Padažui:
- 3 valg. š. sviesto,
- 8 pievagrybių,
- 1 svogūno,
- 2 riekelių kumpio,
- 50 ml grietinėlės,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Virtas bulves sugrūskite arba sumalkite mėsmale.
Berkite druską, miltus, muškite kiaušinį ir užminkykite tešlą.
Iš tešlos iškočiokite ilgas „dešreles“, supjaustykite jas gabaliukais. Dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite maždaug 5-7 minutes. Išgriebkite ir dėkite į dubenį.
Paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite susmulkintą svogūną, kumpį bei pievagrybius. Pagardinkite grietinėle, druska bei pipirais, dar pakaitinkite.
Pilkite ant virtinukų ir ragaukite.
Skanaus!