Ingredientai:
- 1 didelis labai gerai sunokęs ar net pernokęs bananas;
- 1 kiaušinis;
- 350 g graikiško jogurto;
- 100 ml pieno;
- 200 g miltų;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- žiupsnelis druskos;
- 20 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto.
Gaminimas:
1. Viename dubenyje sumaišykite gerai sutrintą bananą, kiaušinį, jogurtą ir pieną. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Šlapiąjį mišinį supilkite į sausąjį ir mentele gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumuliukų. Tuomet supilkite lydytą sviestą ir darsyk viską išmaišykite.
3. Įkaitinkite blynams kepti skirtą keptuvę nesvylančia danga ant vidutinės kaitros, šaukštu dėliokite po truputį tešlos ir kepkite blynelius po 2 min. iš kiekvienos pusės.
4. Patiekite su mėgstamomis uogomis, vaisiais, trupučiu klevų sirupo.