Pūrus, skanūs, becukriai jogurtiniai blyneliai, kuriuos pasaldins bananas

Blynai – vienas populiariausių pusryčių patiekalų, kurį dievina tikrai ne tik vaikai. Mokyklinukai šiuo metu atostogauja, tad kurį nors rytą palepinkite juos (o ir patys pasilepinkite!) greitai paruošiamais, gardžiais blyneliais.
Purūs blyneliai
Purūs blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 didelis labai gerai sunokęs ar net pernokęs bananas;
  • 1 kiaušinis;
  • 350 g graikiško jogurto;
  • 100 ml pieno;
  • 200 g miltų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnelis druskos;
  • 20 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto.

Gaminimas:

1. Viename dubenyje sumaišykite gerai sutrintą bananą, kiaušinį, jogurtą ir pieną. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Šlapiąjį mišinį supilkite į sausąjį ir mentele gerai išmaišykite, kad neliktų sausų miltų gumuliukų. Tuomet supilkite lydytą sviestą ir darsyk viską išmaišykite.

3. Įkaitinkite blynams kepti skirtą keptuvę nesvylančia danga ant vidutinės kaitros, šaukštu dėliokite po truputį tešlos ir kepkite blynelius po 2 min. iš kiekvienos pusės.

4. Patiekite su mėgstamomis uogomis, vaisiais, trupučiu klevų sirupo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis