Pusryčiai ar vakarienė būriui – sumuštinių apkepas su kumpiu ir daug tąsaus sūrio

Sumuštiniai – dažnas pusryčių patiekalas ar užkandis išalkus. Savaitgalio proga pasiruoškite šį tą ypatingesnio – orkaitėje keptą sumuštinių apkepą, su kvapniu kumpiu ir daug tįstančio išsilydžiusio sūrio! Vienu ypu paruošite maisto visai šeimai ar būriui bičiulių.
Sumuštinių apkepas
Sumuštinių apkepas / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 16 riekių patinkančios sumuštinių duonos;
  • 8 griežinėliai patinkančio gerai besilydančio sūrio;
  • 8 griežinėliai virto ar parūkyto kumpio (tinka kiaulienos, jautienos, kalakutienos);
  • 150 g parmezano sūrio, sutarkuoto;
  • 2 valg. šaukšt. švelnių garstyčių;
  • žiupsnis druskos;
  • 12 kiaušinių;
  • 150 ml pieno;
  • 3 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
  • gabaliukas sviesto kepimo formai patepti.

Gaminimas:

1. Duonos riekeles plonai aptepkite garstyčiomis. Ant pusės jų dėkite po ploną griežinėlį sūrio ir kumpio, uždenkite likusiomis riekelėmis.

2. Supjaustykite įdarytus duonos keturkampius trikampiais ir sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą.

3.Kiaušinius išplakite su pienu ir žiupsneliu druskos, o tada užpilkite ant kepimo formoje sudėliotų sumuštinių. Uždenkite folija ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą.

4. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros. Nudenkite foliją ir pašlakstykite sumuštinius Vursterio padažu, pabarstykite tarkuotu parmezanu.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite 20–25 min., kol viršus bus gražiai paskrudęs. Dalinkite porcijomis ir valgykite ilgai nedelsdami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis