Pranešime žiniasklaidai e. parduotuvė „Barbora“ dalijasi 3 pusryčių idėjomis. Visi patiekalai paprasti ir lengvi, tad juos paruoš net kiek ūgtelėję vaikai, o visai mažyliai – padedant tėčiams. Ir nepamirškite bučinių, apkabinimų, o gal net gėlių puokštės!
Prancūziškas omletas su sūriu
Šis receptas tinkama ir šventei, ir kasdienai. Keisdami garnyro ingredientus kaskart gausite vis naują skonį. Dėl įvairovės verta pabandyti gaminti su čederio, mocarelos ar kitais sūriais, taip pat paskaninti omletą plonai pjaustytu kumpiu, grybais, šviežiomis žolelėmis.
Ingredientai (1 porcijai):
- 2 kiaušinių;
- gabaliukas sviesto;
- 1–2 riekelės čiabatos ar kitos šviesios duonos;
- 4–5 vyšniniai pomidoriukai;
- 1 česnako skiltelė;
- šlakelis alyvuogių aliejaus;
- druskos;
- pipirų;
- tarkuoto kietojo sūrio;
- laiškinio česnako (nebūtinai).
Gaminimas:
1. Išplakite kiaušinius. Paskrudinkite duonos riekeles.
2. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir ant nedidelės kaitros apkepkite vyšninius pomidorus, kol šie suminkštės (4–5 min). Tuomet dėkite tarkuotą česnaką, berkite druskos ir pipirų, kepkite dar minutę.
3. Kitoje keptuvėje ant vidutinės kaitros ištirpinkite sviestą, pilkite kiaušinių plakinį ir iš karto pradėkite maišyti silikonine mentele. Nuolat maišykite ir vis purtykite keptuvę, kol masė pradės tirštėti. Tuomet paskleiskite kiaušinių masę tolygiai per visą keptuvę, leiskite šiek tiek sukietėti apačiai. Ant viršaus berkite sūrio.
4. Naudodami mentelę susukite omletą į ritinėlį, pabarstykite druska, pipirais ir smulkintais česnakų laiškais.
5. Patiekite su apkeptais pomidorais ir skrudinta duona.
Lietiniai su varške ir uogomis
Šis receptas patiks neturintiems daug patirties ar laiko virtuvėje, tačiau norintiems palepinta savo mamą, ypač – jauniesiems kulinarams. Galite įsigyti jau paruoštų lietinių su varške, kuriuos reikės tik atšildyti, pakepti ir pagardinti mėgstamais priedais.
Ingredientai (1 porcijai):
- 2 šaldyti lietiniai su varške;
- kelios braškės;
- saujelė aviečių;
- saujelė šilauogių;
- keli mėtų lapeliai;
- plaktos grietinėlės ar natūralaus jogurto.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite keptuvę su šlakeliu aliejaus ir iškepkite lietinius pagal nurodymus ant pakuotės.
2. Patiekite blynelius su uogomis, mėtų lapeliais ir grietinėle.
Granola su graikišku jogurtu, bananais ir braškėmis
Ingredientai (1 porcijai):
- 150 g graikiško jogurto;
- 80 g granolos;
- 0,5 banano;
- 3–4 braškės.
Gaminimas:
1. Griežinėliais supjaustykite braškes ir pusę banano.
2. Plačioje stiklinėje ar kitame gražiame inde sluoksniuokite braškes, pusę jogurto, pusę granolos, bananus, o toliau ir likusią dalį jogurto bei granolos.