Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pusryčiai visai šeimai: nuo greitų košių ar omleto iki tirštųjų kokteilių

Ši savaitė į dalies šeimų namus įnešė papildomos sumaišties – mokyklose startavo nuotolinis mokymas, o mokinukams juk reikia pasistiprinti, prieš sėdant prie kompiuterių ar kitų įrenginių. Skubame jums į pagalbą su greitų pusryčių patiekalų receptais: plakite tirštuosius kokteilius (jiems tiks ir šaldyti vaisiai, uogos), virkite gardžias košes, pagaliau, vos per porą minučių iškepsite ir įdomesnį omletą ar kiaušinienę.
Omletas su daržovėmis
Omletas su daržovėmis / Fotolia nuotr.

Košės:

Saldi kvietinių dribsnių košė
Receptas: Saldi kvietinių dribsnių košė
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 14
Receptas
Ingredientai
Dribsniai: 150.00 g (kvietiniai)
Vanduo: 600.00 ml
Medus: 4.00 valg. š.
Riešutai: 4.00 valg. š. (kapoti)
Spanguolės: 4.00 valg. š. (pusė stiklinės)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Sirupas: granatų 2.00 valg. š.
Granatas: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Kaip gaminti

1. Dribsnius suberkite į puodą, užpilkite vandeniu ir troškinkite apie 20 min. Tada sumeskite džiovintas spanguoles, sudėkite sviestą, supilkite granatų sirupą ir uždenkite.

2. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje ir įmaišykite į košę. Galiausiai, kai košė bus išbrinkusi ir šiek tiek pravėsusi, įmaišykite medų – išsaugosite visus vitaminus.

3. Prieš tiekdama, košę gausiai apibarstykite granatų sėklomis.

4. Granatus lengviau išlukštensite, jei, nupjovusi viršutinę jos dalį ir nulupusi odelę, vaisių 5–7 min. panardinsite į šaltą vandenį. Ištraukusi iš vandens, beliks granatą sulaužyti gabalėliais ir sėklytės pačios išbyrės.

Suskleisti
Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
Receptas: Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 105
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 puodelis
Vanduo: 1.00 puodelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 120.00 g (stambūs)
Bananai: 1.00 vnt. (1 didelis, gerai prinokęs košei ir keli griežinėliai viršui išdėlioti)
Žemės riešutų sviestas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. košei (arba medus) ir viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
  2. Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
  3. Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
  4. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Idėja iš: www.pastryaffair.com

Suskleisti
Traški avižinė košė su obuoliais
Receptas: Traški avižinė košė su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 125
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 200.00 g (košei su obuoliais)
Obuoliai: 1.00 vnt. (košei su obuoliais)
Vanduo: 250.00 ml
Pienas: 250.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š. (dėkite pagal skonį, kadangi trupiniai saldūs - košei su obuoliais)
Miltai: 200.00 g (traškučiams)
Sviestas: 100.00 g (šalto - traškučiams)
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š. (traškučiams)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - traškučiams)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - traškučiams)
Kaip gaminti

Gaminame košę:

  1. Obuolį supjaustykite nedideliais kubeliais ir dėkite į puodą, kuriame gaminsite, kartu su likusiais ingredientais. Virkite pagal instukciją.

Gaminame traškučius:

  1. Iš ingredientų padarykite trapią tešlą ir patrupinkite ją ant skardos. Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200C maždaug 20min., kol paruduos ir  taps traški.
  2. Dėkite į lėkštę košę, pabarstykite paruoštais traškučiais ir, jeigu norite, cinamonu. Patiekite su pienu.

SKANAUS!

Receptą atsiuntė Margarita Kislova

Suskleisti
Karališka košė
Receptas: Karališka košė
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 28
Receptas
Ingredientai
Pienas: 2.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (1,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotų žievelių)
Obuoliai: 2.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Romas: 3.00 arbat. š. (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Dribsnius išvirkite piene, kaip nurodyta ant pakuotės, ir palikite uždengtame puode, kad išbrinktų.
  2. Kiaušinius labai gerai nuplaukite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite iki vientisos purios masės.
  3. Į išbrinkusią košę įmaišykite šaukštą sviesto, plaktą kiaušinio trynį, nutarkuotas citrinos žieveles, įpilkite šlakelį romo.
  4. Sukrėskite į karščiui atsparų indą, įmaišykite iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą ir 12 min. pašaukite į įkaitintą orkaitę. 
  5. Obuolius nuplaukite, nusausinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir išskobusi sėklalizdžius supjaustykite dailiais trikampėliais.
  6. Patroškinkite pusėje šaukšto sviesto, paskaninkite cinamonu, medumi ir išdėliokite ant košės, ištrauktos iš orkaitės.  
Suskleisti
Avižinių dribsnių košė
Receptas: Avižinių dribsnių košė su lazdyno riešutais, obuoliais ir cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 71
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (pusvalandį išmirkytų 250 ml vandens; košei)
Augalinis pienas: 250.00 ml (avižų arba migdolų; košei)
Druska: 0.25 arbat. š. (košei)
Cinamonas: 0.25 arbat. š. (patiekimui)
Cukrus: 1.00 valg. š. (idealu – kokosinių palmių; patiekimui)
Migdolų sviestas: 2.00 valg. š. (arba paprasto sviesto; patiekimui)
Lazdynų riešutai: 2.00 valg. š. (paskrudintų; patiekimui)
Obuoliai: 0.50 vnt. (saldžiarūgščio, supjaustyto šiaudeliais; patiekimui)
Kaip gaminti

Kad būtų greičiau, darbo dienos rytą verta rinktis dribsnius (avižų, miežių, rugių, bolivinių balandų…). Jei turite daugiau laiko – griebkite „pilnas“ kruopas (avižas, neskrudintus grikius, bolivines balandas, neapdirbtus ryžius, speltos kruopas ar kt.). Tiek vienas, tiek kitas reikės iš anksto užmerkti vandeniu: dribsniams pakaks mirkti 30 min., kruopoms – mažiausiai valandą (padarykite tai iš vakaro – sutaupysite marias laiko!). Dviem žmonėms pusryčiams prireiks 100 g kruopų arba dribsnių, juos užmerkti reikės 1 stiklinėje (250 ml) vandens.

1. Sudėkite visus košės ingredientus į nedidelį puodą (kartu su avižiniais dribsniais supilkite ir vandenį, kuriame jie mirko), užkaiskite ir virkite apie 3–4 minutes, kol košė įgaus tinkamą konsistenciją.

2. Kokosų palmių cukrų sumaišykite su cinamonu. Košę padalykite į du dubenėlius, pagardinkite sviestu, pabarstykite cukraus ir cinamono mišiniu, riešutais bei obuoliu.

Suskleisti
Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais
Receptas: Bolivinių balandų košė su cinamonu ir bananais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Bolivinės balandos (kynva): 100.00 g (košei)
Augalinis pienas: 250.00 ml (avižų arba migdolų; košei)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (košei)
Druska: 0.50 arbat. š. (košei)
Bananai: 1.00 vnt. (supjaustytas; patiekimui)
Migdolų sviestas: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Kakavos pupelių traškučiai: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (arba datulių sirupo; patiekimui)
Kaip gaminti

1. Išmirkykite bolivines balandas vandenyje bent valandą. Nuplaukite, nusausinkite. Suberkite į puodą, užpilkite 250 ml vandens, virkite 15 minučių, kol kruopos suminkštės, o vanduo susigers.

2. Supilkite avižų arba migdolų pieną, suberkite cinamoną, druską ir virinkite ant vidutinės ugnies dar apie 7 minutes, nuolatos maišydami, kol masė įgaus košės konsistenciją.

3. Padalykite košę į 2 dubenėlius, ant viršaus uždėkite supjaustytą bananą, migdolų sviestą, pabarstykite kakavos pupelių traškučiais ir palaistykite sirupu.

Suskleisti
Avižų-kynvos košė su migdolų pienu
Receptas: Avižų ir bolivinės balandos košė su migdolų pienu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (smulkių)
Vanduo: 400.00 ml
Migdolų pienas: 350.00 ml (nesaldinto arba labai nestipriai saldinto)
Kaip gaminti

1. Užverdame vandenį su 150 ml migdolų pieno, o tada supilame kruopas ir dribsnius. Ant vidutinės ugnies verdame apie 10–15 minučių, per tą laiką papildydami košę likusiais 200 ml migdolų pieno.

2. Išvirus leidžiame pastovėti dar kelias minutes puode, uždengus jį dangčiu.

3. Valgome su sezoninėmis uogomis ir šviežiu medumi.

Suskleisti
Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
Receptas: Kokosinė avižinių dribsnių košė su persimonais
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 100.00 ml
Pienas: 120.00 ml
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 valg. š. (nesaldintų; ir dar trupučio pabarstymui)
Persimonai: 0.50 vnt.
Kaip gaminti

1. Kokosų pieną ir vandenį pilkite į nedidelį puodą, įberkite žiupsnelį druskos, suberkite avižinius dribsnius ir kokoso drožles. Kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol užvirs, kartais pamaišydami.

2. Kai užvirs, kaitinkite dar minutę, tada nukelkite nuo ugnies ir leiskite pastovėti minutę.

3. Kol košė brinksta, persimoną supjaustykite smulkiais kubeliais.

4. Košę sukrėskite į dubenėlį, apiberkite persimono kubeliais, trupučiu kokoso drožlių ir mėgaukitės nedelsdami.

Suskleisti
Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis
Receptas: Grikių košė su abrikosais ir pistacijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 49
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 800.00 ml
Grikiai: 200.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (nebūtinai)
Medus: 1.00 valg. š. (nebūtinai)
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pusę vandens ir visus grikius. Nupilkite vandenį, grikius užpilkite nauju vandeniu, įberkite druskos ir virkite, kol grikiai išvirs, o puode beveik nebeliks vandens.

2. Neluptą obuolį supjaustykite mažais gabaliukais, sukapokite abrikosus ir riešutus.

3. Grikiams beveik išvirus į puodą sudėkite obuolį ir abrikosus. Košę sudėkite į dubenėlius, apipilkite pienu ir apibarstykite riešutais. Jei norite, košę galite apibarstyti cinamonu ir apšlakstyti medumi.

Suskleisti
Avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
Receptas: Kreminė avižinė košė su cinamonu ir migdolų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 250.00 ml (neskaldytų)
Vanduo: 0.25 puodelis
Augalinis pienas: 2.00 puodelis (geriausiai tinka avižų)
Cinamonas: 0.75 arbat. š.
Linų sėmenys: 3.00 arbat. š. (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mangas: 1.00 vnt. (supjaustyto kubeliais; patiekimui)
Migdolų sviestas: 1.00 valg. š. (patiekimui)
Klevų sirupas: 2.00 arbat. š. (patiekimui)
Kaip gaminti

Šįkart pristatau derinį, kurį pati atradau visai neseniai. Neskaldyto grūdo dribsnius viriau žemoje temperatūroje (taip košė tapo kremiškesnė) avižų piene, turinčiame subtilaus saldumo, bėriau žiupsnelį druskos, cinamono ir maltų linų sėmenų. Košei išvirus, gardinau ją naminiu migdolų sviestu ir šviežio mango gabaliukais. 

1. Virdama avižinę košę aš paprastai pirmiausia 10 min. pamirkau neskaldytus dribsnius šaltame vandenyje. Tuomet juos nusunkiu ir tik tada verdu.

2. Taigi, pamirkytus dribsnius dėkite į nedidelį puodą, pilkite avižų pieną, vandenį, berkite druską, cinamoną, maltus linų sėmenis.

3. Užvirkite ir ant žemos ugnies virkite apie 20 min., kol dribsniai bus minkšti, o pati košė – glotni, kreminė. Kartais vis pamaišykite ir nepraraskite budrumo – košė gali imti svilti.

 

4. Kai ji išvirs, nuimkite puodą nuo ugnies, uždenkite ir leiskite ramiai pastovėti 5 min. Jei atidengus ji jums atrodo pernelyg tiršta, galite įpilti šiek tiek karšto vandens.

5. Patiekite dubenėliuose maždaug su šaukštu migdolų sviesto ant viršaus, trupučiu klevų sirupo ir šviežio mango gabaliukais.

Suskleisti

Varškės patiekalai:

Sūrio ir varškės užtepėlė
Receptas: Sūrio ir varškės užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 117
Receptas
Ingredientai
Varškė: 150.00 g (tepamas sūrelis)
Baklažanai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 60.00 ml (plakamosios)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 2.00 vnt. (kelios šakelės šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų - pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Grietinėlę gerai atšaldykite ir išplakite iki standžių putų.

2. Baklažaną padalykite į keturias dalis, patroškinkite garuose, nugremžkite odelę ir susmulkinkite minkštimą.

3. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte aliejaus, sumeskite smulkintus baklažanus ir trumpai apkepkite. Kai baklažanai baigs kepti, juos pagal skonį pasūdykite, pagardinkite smulkintais čiobreliais, maltais juodaisiais pipirais, atvėsinkite ir sukrėskite į plakimo indą.

4. Ten pat krėskite tepamąjį varškės sūrelį, smulkintą ožkų pieno sūrį, viską išplakite elektriniu plakikliu. Į paruoštą masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę – užtepėlė bus puresnė.

5. Paruoštą užtepėlę atvėsinkite ir tepkite ant skrudintos baltos duonos riekelės.

Suskleisti
Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
Receptas: Grūdėtosios varškės ir avokadų salotos
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 197
Receptas
Ingredientai
Varškė: 250.00 g (grūdėtoji)
Avokadai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 1.00 sauja (saulėje džiovinti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (geriausia švieži, bet tinka ir džiovinti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Į dubenėlį sukrėskite grūdėtąją varškę, trintą česnaką, smulkintus džiovintus pomidorus ir gabalėliais pjaustytą avokadą.
  2. Pagardinkite smulkintais šviežiais arba džiovintais bazilikais, jei reikia pagal skonį pasūdykite.
  3. Gerai sumaišykite ir patiekite nedidelėse salotinėse arba išskobto avokado žievės puselėse su ledkalnio ar kitų mėgstamų salotų lapeliais.
  4. Skanu šias salotas ir užtepti ant trapučio, skrebučio ar aptepti tortiliją ir suvynioti jąį ritinėlį. Ypač gardu ir gurmaniška su orkaitėje keptais burokėlių griežinėliais.
Suskleisti
Prieskoninė varškė su daržovėmis
Receptas: Prieskoninė varškė su daržovėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 55
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5 - mėlynojo)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 sauja (1 ryšelis šviežių, kapotų)
Varškė: 200.00 g (rūpios, liesos)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (natūralaus)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Juoda duona: 2.00 riekės (skrudintos)
Kaip gaminti
  1. Agurką ir pomidorą supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną smulkiai sukapokite.
  2. Svogūnų laiškus susmulkinkite, krapus smulkiai sukapokite.
  3. Visas paruoštas daržoves ir varškę sudėkite į dubenėlį.
  4. Sudėkite natūralų jogurtą (galite naudoti ir grietinę), pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  5. Gerai išmaišykite. Patiekite su pora riekelių skrudintos juodos duonos. Skanaus!
Suskleisti
Varškės „ežiukai“
Receptas: Varškės „ežiukai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 295
Receptas
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Varškė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
  2. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
  3. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
  4. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
  5. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
  6. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
  7. Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine). 

 

Suskleisti
Varškėčiai su manais
Receptas: Varškėčiai su manais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 149
Receptas
Ingredientai
Varškė: 250.00 g
Manai: 250.00 g (košės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų - kepimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės - pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite manų košę ir atvėsinkite (tinka ir vakarykštė).
  2. Į varškę įmaišykite manų košę, išplaktus kiaušinius. Suberkite kepimo miltelius, cukrų, druską, citrinos žieveles. Gerai išsukite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų. Suformuokite blynus ir iškepkite.
  4. Patiekite su jogurtu, mėgstama uogiene ir pan.
Suskleisti
Varškėčiai be miltų
Receptas: Varškėčiai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 138
Receptas
Ingredientai
Varškė: 120.00 g
Sėlenos: 10.00 g (avižų)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Agavų sirupas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį sudėkite varškę ir sutrinkite. Berkite sėlenas, muškite kiaušinį, įpilkite sirupo ir viską gerai išmaišykite.

2. Suformuokite nedidelius, centimetro storio blynelius. Kai padarysite visus blynelius, sudėkite juos į kepimo indą ir kepkite iki 175 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Suskleisti
Varškėčiai
Receptas: Citrusais kvepiantys naminiai varškėčiai
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 150
Receptas
Ingredientai
Varškė: 500.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 8.00 valg. š.
Aliejus: 6.00 valg. š. (kepimui)
Citrinos žievelė: 0.50 vnt. (geltonoji dalis)
Kaip gaminti

1. Varškę mediniu šaukštu pertrinkite per smulkų sietelį, kad varškėčiai būtų puresni. Įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų, druską ir viską gerai išmaišykite.

2. Sudėkite miltus, suberkite nutarkuotą citrinos žievelę. Dar kartą viską gerai permaišykite. Tešla bus limpanti prie rankų, bet kuo mažiau miltų, tuo varškėčiai minkštesni! Tad geriau sudrėkinkite rankas vandeniu ar aliejumi.

3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus po 3–4 min. iš abiejų pusių.

Suskleisti
Kepti varškėtukai
Receptas: Legendiniai kepti varškėtukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 101
Receptas
Ingredientai
Varškė: 180.00 g (9 proc. riebumo)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Rudasis cukrus: 1.50 valg. š. (nerafinuoto)
Miltai: 40.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui; pvz., nerafinuoto saulėgrąžų)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite varškę su kiaušiniu ir cukrumi. Atsargiai įmaišykite miltus – nepermaišykite, kad varškėtukai nebūtų kieti.

2. Kepkite ant keptuvės nedegančiu paviršiumi įpylę šiek tiek aliejaus.

3. Ant vidutinės ugnies apkepkite vieną pusę kol ši apskrus, tuomet apverskite, uždenkite dangčiu ir kepkite žemoje temperatūroje, kol apskrus ir antroji pusė.

4. Patiekite su jogurtine grietine/jogurtu ir namine uogiene. Šiuo atveju tai buvo juodieji serbentai.

Suskleisti

Kiaušinių patiekalai:

Perlenktas omletas
Receptas: Perlenktas omletas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 122
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pienas: 6.00 valg. š. (arba grietinėlės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Fetos sūris: 50.00 g
Petražolės: 20.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dubenyje suplakite kiaušinius su druska, įmaišykite grietinėlę.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, įpilkite pusę plaktų kiaušinių, pamaišykite, toliau kepkite nemaišydama. Kai apačia apskrus, atsargiai apverskite omletą ir apkepkite kitą pusę. Taip pat iškepkite antrą omleto blyną.

3. Keptuvėje įkaitintame svieste trumpai apkepkite griežinėliais pjaustytus svogūnus.

4. Uždėkite ant omleto keptų svogūnų, kelias pomidorų puseles, kubeliais pjaustyto sūrio, užbarstykite kapotų petražolių ir pipirų, užlenkite vieną omleto kraštą. Tiekite su pomidorų padažu.

Kulinaro patarimas. Omletą galite įdaryti svieste kepintais svogūnais ir pievagrybiais, apkepta šonine arba daržovėmis: pomidorais, baklažanais, cukinijomis ir brokoliniais kopūstais.

Suskleisti
Plakta kiaušinienė su kumpiu
Receptas: Plakta kiaušinienė su kumpiu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 19
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Pomidorai: 200.00 g
Kumpis: 75.00 g (virtas arba karštai rūkytas)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (sauja šviežių lapelių)
Grietinė: 150.00 g
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite plonomis juostelėmis, pomidorus – skiltelėmis. Bazilikus kruopščiai nuplaukite, stambesnius lapelius susmulkinkite, mažus palikite nepjaustytus. 

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite kumpio juosteles, sudėkite pomidorus, susmulkintus bazilikus ir dar truputį pakepinkite (nuo ugnies nukelkite, kol pomidorai dar neištižę).

3. Kiaušinius išplakite su grietine, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Dviejose keptuvėse įkaitinkite po šaukštą aliejaus, supilkite kiaušinių plakinį ir kepkite ant stiprios ugnies (nemaišykite, tik retkarčiais pasukiokite keptuves).

5. Kai kiaušinių masė sukrekės, sudėkite įdarą (po lygiai į abi keptuves), sulenkite perpus ir dar truputį pakepkite, kad įdaras taip pat įkaistų.

Prie kiaušinienės tinka baltos duonos skrebučiai arba labai šviežias prancūziškas batonas.

Suskleisti
Omletas su šonine
Receptas: Omletas su šonine
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (arba pieno)
Pieniškos dešrelės 2.00 vnt.
Rūkyta šoninė (griežinėliai) 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius suplakite šakute. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite grietinėlę ir išmaišykite. Vietoj grietinėlės galite naudoti ir pieną arba vandenį, tačiau, sumaišius kiaušinius su grietinėle, omletas bus minkštesnis ir sultingesnis.

2. Negilioje keptuvėje ištirpinkite pusę šaukšto sviesto. Palaukite, kol riebalai nustos putoti, greitai supilkite dalį kiaušinių masės. Nuolat maišykite medine mentele, kad tešla sustingtų tolygiai ir būtų grietinės tirštumo. Toliau kepkite nemaišydama. Pakratykite keptuvę, kad omletas atšoktų nuo dugno, laikykite šiltai, kol iškepsite antrą blyną.

3. Kitoje keptuvėje trumpai apkepkite gabalėliais pjaustytas pieniškas dešreles ir šoninę. Dėkite ant omleto pakepintą šoninę ir dešreles, sulankstykite blyną į keturias dalis arba susukite į ritinėlį.  Paruoštą omletą tiekite su pomidorų padažu arba šviežiomis daržovėmis.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate purų omletą, kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir suplakite iki putų. Trynius sumaišykite su puse stiklinės pieno, sukrėskite baltymus ir atsargiai išmaišykite. Kepkite omletą keptuvėje storu dugnu. Tiesa, puraus omleto nepavyks perlenkti pusiau ar susukti į ritinėlį.

Suskleisti
Džeimso Bondo kiaušinienė
Receptas: Džeimso Bondo kiaušinienė
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 12.00 vnt.
Sviestas: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Dubenėlyje gerai suplakite kiaušinius, įberkite prieskonių.

2. Nedidelėje keptuvėje ištirpinkite 120 g sviesto ir supilkite kiaušinius.

3. Kiaušinienę nuolat maišykite, o prieš pat kepimo pabaigą supjaustykite likusį sviestą ir, viską kaitindami, darsyk švelniai paplakite. Užbarstykite žalumynų.

P. S. Jei norite pusryčiauti kaip Džeimsas Bondas, dar prireiks varinių lėkščių, rausvojo šampano briuto ir tylios muzikos.

Plačiau skaitykite: Džeimso Bondo valgiaraščio ypatumai

Suskleisti
Omletas su čederiu
Receptas: Omletas su čederiu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 34
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiauliena: 100.00 g (karštai rūkytos filė)
Sūris: 100.00 g (čederio)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 100.00 g (šviežių)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Kaip gaminti

1. Kumpį supjaustykite smulkiais kvadratėliais, nuplautus ir nusausintus pievagrybius – griežinėliais, pomidorus – kubeliais.

2. Smulkintus svogūnus pakepinkite karštuose riebaluose.

3. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius sumaišykite su smulkintu kumpiu, pomidorais, pievagrybių griežinėliais.

4. Pagal skonį masę dar pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais.

5. Kiaušinių baltymus standžiai išplakite ir atsargiai sumaišykite su trynių ir pievagrybių mase.

6. Gilioje nepridegančioje keptuvėje išlydykite sviestą, sukrėskite paruoštą masę ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies apie 3 minutes.

7. Ugnį sumažinkite, omleto viršų apibarstykite smulkintu čederiu (pora šaukštų palikite), keptuvę uždenkite ir omletą kepkite dar 3–5 minutes.

8. Tiekdama omletą apibarstykite likusiu čederiu. Tiks papuošti šviežiais žalumynais.

Suskleisti
Omletas su lašiša
Receptas: Omletas su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Sviestas: 30.00 g
Grietinėlė: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Fetos sūris: 150.00 g
Lašiša: 150.00 g (karštai rūkyta lašišų filė)
Šviežios prieskoninės žolelės 10.00 g
Kaip gaminti

1. Lašišą supjaustykite plonomis juostelėmis, fetą sutrupinkite ir sumaišykite su keliais žiupsniais smulkintų šviežių prieskoninių žolelių.

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius gerai išplakite. Suberkite pipirus, pagal skonį pasūdykite, supilkite grietinėlę ir dar šiek tiek paplakite.

3. Kitame dubenyje elektriniu plakikliu iki purumo išplakite kiaušinių baltymus. Sukrėskite į trynių masę ir atsargiai išmaišykite.

4. Keptuvėje išlydykite sviestą. Supilkite kiaušinių masę ir kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol omleto apačia sukietės ir gražiai pagels. Medine mentele atsargiai apverskite ir kepkite, kol gražiai pagels antroji pusė.

5. Viršų pabarstykite smulkinta feta, ant viršaus išdėliokite lašišos juosteles. Perlenkite omletą pusiau ir dar kelias minutes pakepinkite ant silpnos ugnies. Apibarstykite šviežiais smulkintais svogūnų laiškais.

Kulinaro patarimas. Omletas bus ypač purus, jeigu vietoj grietinėlės į plaktus kiaušinius pilsite gazuoto mineralinio vandens.

Suskleisti
Plakta graikiška  kiaušinienė
Receptas: Plakta graikiška kiaušinienė
2 asmenims
Pagaminsite per 8 min.
3.4 / 82
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Vanduo: 1.00 valg. š.
Fetos sūris: 80.00 g (smulkintas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenėlį įmuškite kiaušinius, supilkite vandenį ir gerai išplakite. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite plakinį. Suberkite fetą ir maišydami kepkite.

2. Pagardinkite pipirais. Druskos nedėkite, nes nuo fetos bus pakankamai sūru.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Angliška kiaušinienė
Receptas: Angliška kiaušinienė
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
2.9 / 71
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 1.00 vnt. (lydyto vienas lapelis ir Bree sūrio viena riekelė)
Pomidorai: 2.00 vnt. (slyviniai)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejų.   
  2. Įmuškite kiaušinius, apibarstykite druska, pipirais.
  3. Kai šiek tiek apkepa, ant viršaus dėkite per pusę perpjautą bree sūrį (būna tokie su karvute ir jau supakuoti iš karto trikampėliais, recepto autorė naudojo tą vieną trikampėlį).
  4. Šalia dėkite ir kitą lydyto sūrio lapelį, kuris irgi būna supakuotas...    
  5. Uždenkite keptuvę ir dar pakepkite šiek tiek, kol sūriai išsilydys.   
  6. Lėkštėje serviruokite kartu su pomidoriukais, ruccola ir kitom mėgiamom salotom.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI

Suskleisti
Omletas puodelyje
Receptas: Omletas puodelyje
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 24
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Pienas: 1.00 valg. š.
Kumpis: 2.00 riekės (mėgstamas)
Sūris: 1.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Džiovinti itališki prieskoniai (bazilikas, mairūnas, raudonėlis ir kt.): 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Puodelį (250 ml) plonai ištepkite aliejumi. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir suplakite šakute. Suberkite smulkiai supjaustytas kumpio riekeles, tarkuotą fermentinį sūrį, pagardinkite druska, pipirais ir džiovintomis itališkomis žolelėmis. Maišykite šakute, kol visi produktai gerai išsimaišys.
  2. Kepkite mikrobangų krosnelėje minutę. Išimkite ir pamaišykite šakute. Tuomet kepkite dar 2 minutes, kol kiaušiniai bus iškepti, sutvirtėję.
  3. Jei norite, apibarstykite dar saujele tarkuoto fermentinio sūrio. Patiekite nedelsdami, karštą. Skanaus!
Suskleisti

Tirštieji kokteiliai:

Pusryčių kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 151
Receptas
Ingredientai
Sultys: 150.00 ml (ananasų)
Mangas: 100.00 g (minkštimas)
Varškė: 50.00 g (liesa)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.

2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.

Skanaus!

Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“

Suskleisti
Mangų ir dribsnių smutis
Receptas: Mangų ir dribsnių kokteilis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 50
Receptas
Ingredientai
Mangas: 3.00 vnt.
Jogurtas: 700.00 ml (natūralus)
Avižiniai dribsniai: 10.00 valg. š. (saldžių)
Ledas: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Mangus nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite su dribsniais ir jogurtu į elektrinį plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite ledukus ir dar šiek tiek paplakite. Tiekite apibarstę dribsniais ir papuošę mangų skiltelėmis.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šaldytų bananų ir riešutų sviesto kokteilis
Receptas: Šaldytas bananų ir riešutų sviesto kokteilis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š. (žemės riešutų)
Pienas: 250.00 ml
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtina)
Kaip gaminti
  1. Bananus nulupkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, sudėkite juos į maišelį ar indelį ir dėkite į šaldymo kamerą.
  2. Palaikykite, kol bananai visiškai užšals.
  3. Užšalusius bananus išimkite iš šaldymo kameros ir sudėkite į maisto smulkintuvą.
  4. Įdėkite į smulkintuvą šaukštą riešutų sviesto, supilkite šaltą pieną.
  5. Plakite, kol gausite visiškai vientisą masę.
  6. Supilkite į taures ar stiklines. Apibarstykite graikiniais riešutais ir patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Energinis avokadų kokteilis
Receptas: Energinis avokadų kokteilis
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 229
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokusio)
Bananai: 1.00 vnt.
Ispaniškos šalavijų sėklos: 1.00 valg. š.
Spirulina:(miltelių) 1.00 arbat. š.
Spanguolės: 1.00 st. (saujelė)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 50.00 ml
Kaip gaminti
  1. Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
  2. Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
  3. Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
Suskleisti
Tinklaraštininkė ir jos ruoštas kokteilis dubenėlyje
Receptas: Burokėlio ir banano kokteilis dubenėlyje
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 1.00 vnt. (virtas)
Bananai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 0.50 vnt.
Vanduo: 0.30 puodelis (virinto, atvėsinti)
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai)
Kaip gaminti

Viską suplakame kokteilinėje, papuošiame mėgstamais ingredientais ir skanaujam.

Jei norite labiau daržoviško varianto, vietoje obuolio dėkite cukiniją.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Pusryčių kokteilis su avietėmis
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.1 / 44
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 1.00 vnt.
Avietės: 100.00 g (šaldytų)
Vanduo: 0.50 st.
Mėtos: 3.00 vnt. (lapeliai papuošimui)
Maistinės skaidulos: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

Nulupkite apelsiną ir bananą, supjaustykite juos ir dėkite į plakimo indą. Tuomet sudėkite šaldytas avietes, nuplautus mėtos lapelius bei šaukštelį maistinių skaidulų. Pilkite pusę stiklinės vandens ir plakite kokteilį. Jei jaučiate, kad jis gaunasi šiek tiek per tirštas, pilkite dar šiek tiek vandens. Pabaigoje papuoškite jį mažu mėtos lapeliu arba avietėmis.

Suskleisti
Tirštasis kokteilis
Receptas: Šaldytų uogų ir burokėlių kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Augalinis pienas: 1.00 st.
Šaldytos uogos: 1.00 puodelis
Burokėliai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Avokadai: 0.25 vnt.
Vanilės ekstraktas: 0.30 arbat. š.
Datulės: 2.00 vnt. (šviežios)
Kaip gaminti

Burokėlį supjaustykite nedideliais kubeliais, kad trintuvui būtų lengviau darbuotis. Tuomet visus ingredientus sutrinkite elektrinėje trintuvėje ir supilkite į taurę.

 

Suskleisti
Bananinis kokteilis su kava ir kakava
Receptas: Tirštasis bananinis kokteilis su kava
1 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Bananai: 1.00 vnt. (gerai sunokęs bananas, idealu, jei iš vakaro supjaustysite riekelėmis ir įdėsite į šaldymo kamerą)
Datulės: 2.00 vnt. (Medjool)
Kava: 0.50 puodelis (šalto virimo ar užplikytos iš vakaro)
Avižiniai dribsniai: 2.00 valg. š. (neskaldytų, per naktį mirkytų šaltame vandenyje)
Anakardžių riešutai: 1.00 sauja (per naktį mirkytų šaltame vandenyje)
Kakava: 1.00 arbat. š. (nesaldintų)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

Visus ingredientus dėkite į smulkintuvą (geriau galingesnį, nes jis turės susmulkinti ir šaldytą bananą, ir riešutus) ir sutrinkite iki glotnios tirštos masės. Mėgaukitės iškart!

 

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais