Pusryčiams ar saldžiam pasilepinimui – moliūgų duona su graikiniais riešutais

Kai išaušta diena, per kurią, atrodo, taip ir neprašvinta, nelieka nieko kito, tik panirti į darbus, o kartais dar pasvajoti apie Kalėdas, uždegti kvapnią žvakę ir lepintis jaukiais kepiniais. Vienu tokių galėtų būti moliūgų duona (o iš tiesų tai pyragas!), kurią smagu valgyti pusryčiams, o lygiai taip pat – priešpiečiams ar prie popietės arbatos.
Moliūgų duona su graikiniais riešutais
Moliūgų duona su graikiniais riešutais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 stiklinė moliūgo tyrės (moliūgą iškepkite ar išvirkite garuose, sutrinkite ir nuvarvinkite; plačiau apie moliūgų tyrę rašėme ČIA);
  • 150 g cukraus (idealu, smulkaus rudojo, bet tinka ir paprastas);
  • 1 didelis kiaušinis;
  • 250 g miltų (galite naudoti speltų, o jei naudosite kvietinius, dalį galite berti viso grūdo);
  • 0,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 2 valg. šaukšt. grietinėlės ar riebaus pieno;
  • 100 ml rapsų, saulėgrąžų ar kito neutralaus skonio bekvapio aliejaus;
  • sauja graikinių riešutų, trumpai pakepintų ir stambiai sukapotų;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. cinamono
  • 0,5 arbat. šaukšt. maltų gvazdikėlių.
  • 0,5 arbat. šaukšt. imbiero miltelių;
  • žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Pailgą kekso formą ištepkite sviestu ar trupučiu aliejaus ir išklokite kepimo popieriumi.

2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite sausuosius ingredientus – miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, prieskonius.

3. Į kitą didesnį dubenį supilkite moliūgų tyrę, aliejų, muškite kiaušinį, gerai išmaišykite plakimo šluotele. Suberkite ir cukrų, supilkite ir grietinėlę ar pieną ir darsyk gerai išmaišykite.

4. Sausuosius ingredientus suberkite į šlapiuosius, švelniai mentele viską išmaišykite, kad neliktų sausų ingredientų. Galiausiai supilkite riešutus ir darsyk atsargiai permaišykite.

Vida Press nuotr./Moliūgų duonos su graikiniais riešutais ruošimas
Vida Press nuotr./Moliūgų duonos su graikiniais riešutais ruošimas

5. Krėskite gautą gana tirštą masę į paruoštą kepimo formą bei dėkite į orkaitę kepti. Kepkite apie 50 min. arba kol įkištas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.

6. Ištraukus iš orkaitės leiskite kepiniui kelias minutes pailsėti formoje, o tada su visu kepimo popieriumi iškelkite iš formos ir leiskite galutinai atvėsti (idealu – ant kepinių vėsinimui skirtų grotelių).

Vida Press nuotr./Moliūgų duona su graikiniais riešutais
Vida Press nuotr./Moliūgų duona su graikiniais riešutais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis