Ingredientai:
- 250 g varškės;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- žiupsnis druskos;
- 1 citrinos smulkiai nutarkuota žievelė (prieš tai nušveiskite citriną su soda);
- 1 stiklinė šilto pieno
- 10 g šviežių mielių;
- 2 kiaušiniai (kambario temperatūros);
- 250 g miltų;
- sauja razinų (nuplautų ir nusausintų);
- aliejaus (kepimui);
- uogienės, trintų uogų, karamelės, grietinės ar jogurto (pasirinktinai, patiekimui).
Gaminimas:
1. Dideliame dubenyje sumaišykite šiltą pieną, šaukštą cukraus, šaukštą miltų ir sutrupintas mieles, paplakite, kol mielės ištirps ir palikite šiltoje vietoje apie 10 min., kol mišinio viršus taps putotas.
2. Tuo metu varškę pertrinkite per plieninį sietelį, kad taptų kreminės konsistencijos. Kiaušinius išsukite su likusiu cukrumi ir druska.
3. Dėkite varškę ir kiaušinių masę į skystį su pabudusiomis mielėmis, suberkite likusius miltus, labai gerai visą masę išmaišykite, suberkite razinas, citrinos žievelės tarkius. Dėkite pridengtą dubenį su paruošta mase šiltai kilti apie 40–60 min.
4. Pakilusią tešlą išmaišykite (neišsigąskite, jei ji kiek suslūgs, taip ir turi būti). Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su aliejumi. Kabinkite po šaukštą pasigamintos masės ir dėkite į keptuvę formuodami blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių, kol bus gražiai rusvi.
5. Tiekite blynelius su mėgstama uogiene, grietine, šviežiomis trintomis uogomis ar kitais mėgstamais priedais.