Recepte, kurį šį kartą pranešime žiniasklaidai siūlo prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos technologai, naudojami kiaušiniai, bet puikiai tiks ir virta vištiena, kepta malta mėsa, virtas kalakutienos kumpis, įvairios šviežios daržovės – paprikos, pomidorai, špinatai, konservuotos pupelės, kukurūzai, žirneliai, ryžiai. Kad būtų dar skaniau, galite patepti tortilijas humusu.
Ingredientai
- 4 didelės tortilijos
- 5 kiaušiniai
- 1/3 puodelio varškės
- 2 šaukšteliai alyvuogių aliejaus
- 1 raudonoji paprika
- 1 cukinija
- švieži svogūnų laiškai
- druska, pipirai
- mėgstamas sūris (čederis, mocarela ar kitas).
Kaip gaminti?
- Dubenyje suplakite kiaušinius, įmaišykite varškę, pagardinkite druska ir pipirais. Papriką ir cukiniją supjaustykite kubeliais.
- Įkaitinkite aliejų keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies. Sudėkite raudonąją papriką ir pakepinkite apie minutę. Sudėkite cukinijas ir kepkite, kol suminkštės.
- Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir į keptuvę supilkite kiaušinius bei suberkite smulkintus svogūnų laiškus. Kepkite, kol kiaušinienė bus paruošta.
- Ant kiekvienos tortilijos vidurio uždėkite po 2 plonus sūrio griežinėlius, kiaušinių masę ir susukite buritus.
Skanaus!